Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα η μόνη χώρα της κρίσης που δεν εξάγει – Όχι στην εκλογή ΠτΔ από το λαό

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα η μόνη χώρα της κρίσης που δεν εξάγει – Όχι στην εκλογή ΠτΔ από το λαό
Το έγκλημα είναι συλλογικό, δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην χρεοκοπία είπε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι το καθοριστικότερο αρνητικό στοιχείο την παρούσα στιγμή για την χώρα είναι η απουσία εξαγωγών διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Είμαστε η μόνη χώρα της κρίσης που δεν εξάγει» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος υποστήριξε πως στο θέμα των ανέργων το μεγαλύτερο ζήτημα είναι να δοθούν απαντήσεις στα προβλήματα τους, όπως η εύρεση εργασίας, η αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας, κοκ.
«Το έγκλημα είναι συλλογικό.
Δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην χρεοκοπία αλλά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Είμαι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων όταν ωφελούν τα ταμεία της χώρας και όταν δίνουν θέσεις εργασίας» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι καθυστέρησε η χώρα να κάνει μεταρρυθμίσεις και αλλαγές.
Όσον αφορά την πολιτική θέση του Ποταμιού, ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε ότι όλοι προσπαθούν να το εντάξουν κάπου.
«Συμφωνούμε σε κάποια πράγματα με τη ΝΔ, συμφωνούμε σε κάποια άλλα με το ΠΑΣΟΚ.
Το Ποτάμι σε συνεργασία με όλο το μεταρρυθμιστικό στρατόπεδο θα κάνει μια προσπάθεια να ξεκινήσει κάτι καινούριο χωρίς παλιά λάβαρα και μηχανισμούς» είπε ο κ.Θεοδωράκης, αναφέροντας πως το εγχείρημα που είναι σε εξέλιξη δεν αφορά μόνο την Κεντροαριστερά, αλλά το μεταρρυθμιστικό κέντρο ενώ επανέλαβε πως θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία του νέου σχήματος.
Όσον αφορά το θέμα των καταλήψεων, διερωτήθηκε πως είναι δυνατό «να επιτρέπουμε σε μια ομάδα ξένων να κάνουν κατάληψη στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας και να το κάνουν στρατηγείο τους», τονίζοντας πως «καταργήθηκε το άσυλο στο ΑΠΘ, αθετήθηκε η κοινωνική συμφωνία αλλά η κυβέρνηση αδιαφόρησε».
Για το θέμα της εκλογής ΠτΔ από το λαό ο κ.Θεοδωράκης είπε πως «είναι μεγάλο λάθος να προχωρήσουμε σε εκλογή ΠτΔ από τη βάση».
Θα σημάνει, αργά ή γρήγορα, αλλαγή πολιτεύματος.
Το Ποτάμι προτείνει να διευρυνθεί το εκλογικό σώμα για τον ΠτΔ.Ένα σώμα περίπου 400 ατόμων που θα απαρτίζεται και απο την αυτοδιοίκηση» υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης