Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση λέει όχι στην πολιτική της βίαιης και εξαναγκασμένης ιδιωτικοποίησης

Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση λέει όχι στην πολιτική της βίαιης και εξαναγκασμένης ιδιωτικοποίησης
«Οι ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται κάτω από συνθήκες δημοσιονομικής αγχόνης και κρέμεται η χώρα από μια κλωστή, δεν αποδίδουν»
Η κυβέρνηση «λέει όχι στην πολιτική της βίαιης και εξαναγκασμένης ιδιωτικοποίησης», ανέφερε σήμερα 29/7 από το βήμα της Βουλής ο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.
Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Μανιάτη, ο υπουργός αμφισβήτησε πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν φθάσει τα 3,1 δισ. ευρώ:
«Δεν είναι 3,1 δισ. ευρω οι ληξιπρόθεσμες προς ΔΕΗ και κάθε βδομάδα βλέπω αυξάνονται και κάποια εκατομμύρια.
Δεν ξέρω πως τα μετράτε.
Αντίθετα, πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ έχει μπει στα Ταμεία από πολίτες που έχουν μπει στη ρύθμιση με (36) δόσεις χωρίς προκαταβολή.
Η ρύθμιση αυτή και τον κόσμο ανακούφισε, και τη ρευστότητα της ΔΕΗ ενίσχυσε».
Στη συνέχεια, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση προς τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατηγορώντας τον πως είναι «φανατικά υπέρ της ιδιωτικοποίησης».
«Οι ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται κάτω από συνθήκες δημοσιονομικής αγχόνης και κρέμεται η χώρα από μια κλωστή, δεν αποδίδουν», κατέληξε.
Αναφέρεται πως ο κ. Μανιάτης είχε υποστηρίξει πως αν εφαρμοζόταν ο προηγούμενος νόμος για τη «μικρή ΔΕΗ», η εταιρεία θα εισέπραττε συνολικά 5 δισ. ευρώ από την πώληση του 30%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης