Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καβγάς Βενιζέλου-Χριστοδουλοπούλου - Η Τσατάνη, το τηλέφωνο του Παπαγγελόπουλου κι ο... ξενόγλωσσος σκύλος

Καβγάς Βενιζέλου-Χριστοδουλοπούλου - Η Τσατάνη, το τηλέφωνο του Παπαγγελόπουλου κι ο... ξενόγλωσσος σκύλος
Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου επέμενε να μάθει έαν η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη είχε «παγιδεύσει» το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου
Κόκκινο χτύπησε για ακόμα μία φορά το θερμόμετρο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή κατά την διάρκεια της ακρόασης της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη.
Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου ρώτησε την κ. Τσατάνη εάν είχε «παγιδεύσει» το τηλέφωνο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης (αρμόδιου για θέματα διαφθοράς) Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Η κ. Χριστοδουλοπούλου, με βάση την απάντηση που είχε δώσει η κ. Τσατάνη κατά την διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης (ότι λεχειθ αποδεικτικά μέσα της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κ. Παπαγγελόπουλο) επέμεινε να μάθει εάν η εισαγγελέας είχε «παγιδεύσει» το τηλέφωνο του υπουργού.
Αυτό ακριβώς το ερώτημα ήταν που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου κάνοντας λόγο για απαράδεκτη ερώτηση που παραβιάζει τον Κανονισμό.

Ο επίμαχος διάλογος

Χριστοδουλοπούλου: Επιβεβαιώσατε ότι είχατε παγιδεύσει το τηλέφωνο Παπαγγελόπουλου;
Βενιζέλος: Τι ερώτηση είναι αυτή; Ρωτάμε όπως να ‘ναι ό,τι να ‘ναι; ΣυγκρατηθείτεΧριστοδουλοπούλου: Αφήστε κύριε. Εσείς συγκρατηθείτε
Βενιζέλος: Εσείς να αφήσετε . Αυτά αλλού. Να τηρήσετε τον Κανονισμό και το Σύνταγμα
Χριστοδουλοπούλου:Σας ρώτησε ο Βορίδης αν έχετε αποδεικτικά μέσα. Είπατε ότι δεν μπορείτε να βεβαιώσετε τι ακριβώς έχετε. Επειδή ήταν τηλεφωνική επικοινωνία σας ερωτώ ευθέως τι μέσο μπορεί να είναι αυτό;
Τσατάνη: Πράγματι έχω αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλάσσομαι να τα καταθέσω στα αρμόδια όργανα
Χριστοδουλοπούλου:Επειδή ένας μέσος πολίτης αντιλαμβάνεται και κατανοεί ότι αυτό το αποδεικτικό μέσο είναι μια τηλεφωνική παγίδευση
Βενιζέλος: Μα είναι δυνατόν; Τι πράγματα είναι αυτά;
Χριστοδουλοπούλου: Δεν είστε εισαγγελέας
Βενιζέλος: Όχι κυρία μου
Αθανασίου: Δεν είναι ούτε κατηγορουμένη ούτε μάρτυς η κα Τσατάνη
Χριστοδουλοπούλου: Έχει κάνει μια αναφορά στην οποία λέει ότι έχει αποδεικτικά μέσα.
Αθανασίου: Δεν το έχει αμφισβητήσει ο Παπαγγελόπουλος
Χριστοδουλοπούλου: Ρωτάω ευθέως. Το αποδεικτικό μέσο είναι παγίδευση;
Τσατάνη: Έχω απαντήσει επακριβώς . Τα αποδεικτικά μου στοιχεία επιφυλάσσομαι να τα καταθέσω στα αρμόδια όργανα. Δεν έχω να απαντήσω κάτι άλλο.
Χριστοδουλοπούλου: Εγώ σας ρωτάω τι είδους στοιχεία είναι αυτά. Επειδή υπερασπίζεστε συνεχώς το κύρος της δικαιοσύνης, είναι συμβατό να τονώνεται το κύρος με συλλογή τέτοιου είδους στοιχείων;
Βενιζέλος: Αυτό που κάνετε είναι σκανδαλώσης παραβίαση…
Χριστοδουλοπούλου: Από που;
Βενιζέλος: Ντρέπομαι που η Θεσμών μετέρχεται τέτοια μέσα.
Χριστοδουλοπούλου: Λυπάμαι που ντρέπεστε για αυτό και όχι για τό ότι μια εισαγγελέας παγιδεύει τηλέφωνα
Βενιζέλος: Από που προκύπτει αυτό;
Χριστοδουλοπούλου: Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια
Βενιζέλος: Ο σκύλος που μιλάει ξένες γλώσσες.

Επιμένει στους ισχυρισμούς της 

Κατά τα άλλα η κ. Τσατάνη επιβεβαίωσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά μελών της Επιτροπής Θεσμών, διευκρινίζοντας ότι αφορά τη συμπεριφορά μόνο δύο μελών της.
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου εξέφρασε την αντίθεσή του για την ενέργεια της αυτή, κάνοντας λόγο για «ατόπημα» και τόνισε ότι θα έπρεπε να αποταθεί στην Επιτροπή Θεσμών αν είχε πρόβλημα.
Κατά τα άλλα, η κ. Τσατάνη επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και στις προηγούμενες συνεδριάσεις της.
Πάντως δεν θέλησε ούτε να σχολιάσει ούτε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις σε ό,τι ρωτήθηκε επίμονα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ότι δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας για λόγους δικονομικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης