Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα Φάρσαλα ο Κουίκ - Συνάντηση με τον Δήμαρχο και αγροτικούς φορείς – Στο επίκεντρο τα αντιπλημμυρικά έργα

Στα Φάρσαλα ο Κουίκ - Συνάντηση με τον Δήμαρχο και αγροτικούς φορείς – Στο επίκεντρο τα αντιπλημμυρικά έργα
Τι ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, από τα Φάρσαλα
Συνάντηση εργασίας στα Φάρσαλα με τον Δήμαρχο της πόλης, Άρη Καραχάλιο, είχε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ.
Τα θέματα που έθεσε ο Δήμαρχος ήταν τα αντιπλημμυρικά έργα, το φράγμα στη Σκοπιά που εκκρεμεί με μελέτη από το 1971, η πρόταση του Δήμου Φαρσάλων για ενσωμάτωση όλων των Δήμων του νομού Λάρισας σε έναν ενιαίο φορέα στα πρότυπα της ΕΥΔΑΠ, η στελέχωση του Κέντρου Υγείας με έναν επιπλέον οδηγό ασθενοφόρου, αλλά και ο τρόπος επίλυσης οικονομικών εκκρεμοτήτων του Δήμου που βρίσκονται ακόμα στο δικαστικό στάδιο.
Μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαρσάλων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ είχε συνεργασία και με εκπροσώπους γεωργών – καλλιεργητών, οι οποίοι ζήτησαν επίσπευση εκ μέρους του ΕΛΓΑ, της αποτίμησης των ζημιών από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις του Μαΐου, όπως επίσης την αποπληρωμή εκκρεμοτήτων που καταγράφουν οι δικαιούχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2014.
Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, ο Τέρενς Κουίκ μεταξύ άλλων είπε πως διαβεβαίωσε τον κ. Καραχάλιο ότι θα προωθήσει στα συναρμόδια Υπουργεία όσα ζητήματα του έθεσε στην πολύωρη συνάντησή μας και ταυτόχρονα τον ενημέρωσε και για τις απαντήσεις που ήδη είχε πάρει τόσο για τα αντιπλημμυρικά, όσο και για το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών.
Σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, «τα αντιπλημμυρικά θα γίνουν σε δύο φάσεις: Η πρώτη φάση θα είναι με την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Υποδομών μετά από συνεννόηση που είχε ο Γραμματέας Γιώργος Δέδες τόσο με τον κ. Δήμαρχο όσο και με εμένα, έτσι ώστε να κλείσουν οι υφιστάμενες μαύρες τρύπες.
Η δεύτερη φάση θα είναι η εκπόνηση μιας οριστικής μελέτης για το σύνολο των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων που θα εκπονηθεί από τον Δήμο, αφού ξέρει καλά την περιοχή, αλλά με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Υποδομών».
Σε ό, τι αφορά στις αποζημιώσεις για το θέμα καταστροφής των καλλιεργειών από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, ο κ. Κουίκ ανέφερε πως το πρόβλημα των ελεγκτών του ΕΛΓΑ λύθηκε σε θεσμικό επίπεδο.
«Ο ΕΛΓΑ προχωράει και σε πρόσληψη εποχικών, οπότε είναι θέμα χρόνου να κλείσει η εκκρεμότητα απογραφής των ζημιών, με επίσπευση στις μετακινήσεις των ελεγκτών, που θα συμφωνήσω με την αντιπροσωπεία των αγροτών, ότι δεν πρέπει να γίνονται με τον… αραμπά!», κατέληξε ο κ. Κουίκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης