Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Δεν υπάρχει κάτι που να πιστοποιεί ότι εξαφανίστηκαν 14 πλοία του Τουρκικού ναυτικού

Βίτσας: Δεν υπάρχει κάτι που να πιστοποιεί ότι εξαφανίστηκαν 14 πλοία του Τουρκικού ναυτικού
Για την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών θα ακολουθηθεί ότι προβλέπει το ελληνικό και το διεθνές Δίκαιο τόνισε ο κ.Βίτσας
Την θέση ότι η ελληνική πλευρά δεν διαθέτει κάποιο αξιόπιστο στοιχείο που να επιβεβαιώνει ότι 14 πλοία του τουρκικού ναυτικού έχουν εξαφανιστεί και ότι πλέον προς την Ελλάδα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας.
«Δεν υπάρχει κάτι που να πιστοποιεί ότι κατ’ ελάχιστον συμβαίνει αυτό που αναφέρει το δημοσίευμα των The Times, ότι δηλαδή «εξαφανίστηκαν» 14 πλοία του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού και μπορεί να πλέουν προς την Ελλάδα» υποστήριξε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Βίτσας.
Σημειώνεται πως νωρίτερα δημοσίευμα της εφημερίδας The Times ανέφερε ότι 14 πλοία του τουρκικού ναυτικού, τα οποία ήταν ενεργά και σε υπηρεσία είτε στο Αιγαίο είτε στη Μαύρη Θάλασσα την ώρα που ξέσπασε το πραξικόπημα, δεν έχουν επικοινωνήσει με την έδρα του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού, ενισχύοντας έτσι τις υπόνοιες ότι μπορεί να συμμετείχαν σε αυτό.
Βάσει του ίδιου δημοσιεύματος, ασαφές είναι και το τι συμβαίνει με το διοικητή του στόλου, τον ναύαρχο Veysel Kosele, αν δηλαδή συμμετείχε στο πραξικόπημα ή αν κρατείται από τους πραξικοπηματίες, δεδομένου ότι δεν έχει δώσει σήμα ζωής από την περασμένη Παρασκευή, όταν και εκδηλώθηκε το πραξικόπημα.
Μάλιστα το δημοσίευμα άφηνε ως πιθανότητα τα πλοία αυτά να κατευθύνονται προς την Ελλάδα.
Ερωτηθείς για το μείζον θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα, ο κ.Βίτσας υποστήριξε ότι στην υπόθεση τους εφαρμόζεται το ελληνικό και το διεθνές Δίκαιο με σαφώς καθορισμένο τον χρόνο που θα διαρκέσει η διαδικασία.
Επιπλέον, ο κ.Βίτσας υποστήριξε ότι οι δικαστές των 8 Τούρκων στρατιωτικών πρέπει να αποφασίσουν ανεπηρέαστα για τη υπόθεση με βάση το διεθνές δίκαιο και το νόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης