Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας (υπ. Μεταν. Πολιτικής): «Οι εξελίξεις στην Τουρκία μπορεί να επηρεάσουν τις μεταναστευτικές ροές»

Μουζάλας (υπ. Μεταν. Πολιτικής): «Οι εξελίξεις στην Τουρκία μπορεί να επηρεάσουν τις μεταναστευτικές ροές»
«Τα γεγονότα στην Τουρκία θα έχουν πιθανόν επιπτώσεις στο προσφυγικό» είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας
Την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσει στην προσφυγική/μεταναστευτική κρίση και τη διαχείρισή της από τη χώρα μας, η επιχείρηση πραξικοπήματος στην Τουρκία και οι εξελίξεις που αυτή πυροδότησε στο εσωτερικό της γείτονος χώρας, εξέφρασε ο Γιάννης Μουζάλας.
Κατά την ομιλία του στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για το Ταμείο Ασύλου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, εκδήλωσε φόβους για το πόσο μπορεί να επηρεάσουν τη χώρα μας οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, απευθύνοντας έκκληση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για κοινό μέτωπο απέναντι στο προσφυγικό.
«Η κατάσταση έχει διαφοροποιήσεις.
Τα γεγονότα στην Τουρκία θα έχουν πιθανόν επιπτώσεις στο προσφυγικό και σε αυτές πρέπει ενωμένοι με υποχωρήσεις που θα χρειαστούν κι από τη συμπολίτευση κι από την αντιπολίτευση να το αντιμετωπίσουμε.
Δεν το λέω για να σπείρω πανικό αλλά γιατί δουλειά του Κοινοβουλίου είναι να είναι σε ετοιμότητα. Όσο πιο ήπιοι οι τόνοι τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.
Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε και η ομολογία του Γιάννη Μουζάλα ότι το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει τα εκατομμύρια ευρώ που διοχετεύτηκαν σε ΜΚΟ για το προσφυγικό.
Για το 2016 όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός δόθηκαν 210,44 εκατ. ευρώ «χώρια αυτά που πήγαν απευθείας σε ΜΚΟ» όπως σημείωσε.
Τα 59,82 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν στο ελληνικό κράτος και τα 150,62 εκατ. σε ΜΚΟ.
«Υπάρχουν τεράστια ποσά που δε μπορούμε να τα ελέγξουμε», παραδέχτηκε ο κος Μουζάλας, προσθέτοντας ότι θα γίνουν κάποιοι έλεγχοι αργότερα από την Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης