Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης: Μοναδικός παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα στην περιοχή μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία

Αμανατίδης: Μοναδικός παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα στην περιοχή μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία
Στο ζήτημα των 8 Τούρκων στρατιωτικών θα τηρηθούν αυτά που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών
Την θέση ότι μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία η Ελλάδα αναβαθμίζεται ως ο μοναδικός παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης.
Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι θα τηρηθούν αυτά που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο.
«Ωστόσο, η βαρύτητα των αδικημάτων στα οποία ζητείται η έκδοσή τους είναι μεγάλη και νομίζω ότι έτσι θα υπάρξει μια πιο γρήγορη διαδικασία» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9Fm ο κ.Αμανατίδης.
Ερωτηθείς για τη σημερινή Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ και στο ποια θα είναι η αντίδραση τους στα όσα εκτυλίσσονται στην Τουρκία ο κ.Αμανατίδης τόνισε ότι αναμένεται να εκδηλωθεί από τους υπουργούς η σταθερή στήριξη της αξίας της δημοκρατίας και της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία, αλλά ταυτόχρονα και η προάσπιση ενός κράτους δικαίου και υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει είναι να υπάρξει αυτοσυγκράτηση, τερματισμός της βίας και αποκατάσταση της ομαλότητας.
Όσον αφορά τη συμφωνία της ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό ζήτημα ο κ.Αμανατίδης εκτίμησε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
«Το παρακολουθούμε με ηρεμία, με νηφαλιότητα, με σοβαρότητα.
Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο θέμα σε σχέση και με τη συμφωνία η οποία άπτεται και της ΕΕ» επεσήμανε ο κ.Αμανατίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης