Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής για τον εκλογικό νόμο: Στόχος μας οι 200 ψήφοι – Δεν σημαίνει και τίποτα αν δεν τους πιάσουμε

Κουρουμπλής για τον εκλογικό νόμο: Στόχος μας οι 200 ψήφοι – Δεν σημαίνει και τίποτα αν δεν τους πιάσουμε
Το Σύνταγμα επιτρέπει και κυβερνήσεις μειοψηφίας, μπορεί να γίνει και αυτό υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών
Την θέση ότι στόχος της κυβέρνησης ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης του εκλογικού νόμου στη Βουλή είναι οι 200 ψήφοι διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι ακόμα και αν δεν τις πιάσει η κυβέρνηση, δεν έγινε και τίποτα.
«Ο εκλογικός νόμος θα ισχύσει στις επόμενες ή μεθεπόμενες εκλογές» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος υποστήριξε πως πάμε σε ένα πολιτικό σύστημα που εκ προοιμίου προετοιμάζει για συνεργασίες.
«Το Σύνταγμα επιτρέπει και κυβερνήσεις μειοψηφίας, μπορεί να γίνει και αυτό» τόνισε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος έβαλε κατά της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την άρνηση τους να ψηφίσουν το νέο εκλογικό νόμο.
«Τι κουβαλάει ο κ.Μητσοτάκης;
Είναι νέος πολιτικός που υποτίθεται ότι ήρθε για να φέρει κάτι καινούριο.
Δεν πέρασαν 15 μήνες κάτω από τις γνωστές συνθήκες της χώρας και ζήτησε εκλογές.
Είναι τόσο έτοιμος;» διερωτήθηκε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος χαρακτήρισε παράδοξη τη στάση που τηρεί το ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) για τον εκλογικό νόμο, δεδομένου ότι στο νομοσχέδιο που είχε καταθέσει δεν είχε πρόταση για bonus αλλά πλέον τάσσεται υπέρ αυτού.
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Τουρκία ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι ως Δημοκράτης οφείλει να συγχαρεί τον τουρκικό λαό που υπερασπίστηκε τη Δημοκρατία της χώρας του.
«Χρειάζεται μεγάλη ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρή διαχείριση.
Δεν θέλω να πω κάτι άλλο, είναι εθνικό θέμα» επεσήμανε ο κ.Κουρουμπλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης