Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): Ευρωπαϊκή άγκυρα για τη Δημοκρατία και την ειρήνη η Ελλάδα - Κρίσιμη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Κοτζιάς (ΥΠΕΞ): Ευρωπαϊκή άγκυρα για τη Δημοκρατία και την ειρήνη η Ελλάδα - Κρίσιμη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ
Η Ελλάδα προσπαθεί να έχει τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με όλους τους γείτονές της τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ
(upd) Την θέση ότι η Ελλάδα αποτελεί ευρωπαϊκή άγκυρα για τη Δημοκρατία και την ειρήνη διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν.Κοτζιάς προσερχόμενος στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ, η οποία πραγματοποιείται υπό τη σκιά των τελευταίων καταιγιστικών εξελίξεων στην Τουρκία.
«Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή άγκυρα για τη δημοκρατία, την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια» τόνισε ο κ.Κοτζιάς, προσερχόμενος σήμερα στο συμβούλιο υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.
«η Ελλάδα πάντοτε προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσπαθεί να έχει τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με όλους τους γείτονές της» επεσήμανε ο υπ.Εξωτερικών.
Στο επίκεντρο της συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ αναμένεται να βρεθούν και οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία υπό τη σκιά της αποτυχημένης απόπειρας του πραξικοπήματος, ενώ έμφαση θα δοθεί επίσης και στο ζήτημα της τρομοκρατίας, μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας.
Στα συμπεράσματα του Συμβουλίου αναμένεται αναφορά στην ανάγκη να υπάρξει στην Τουρκία αυτοσυγκράτηση και να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη χώρα.
Η Ελλάδα καταδίκασε εξαρχής το πραξικόπημα και την απόπειρα διασάλευσης της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία, και τάσσεται υπέρ της προάσπισης του κράτους δικαίου και της ανάπτυξης της δημοκρατίας,  όπως τονίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και χθες στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Κοτζιάς στο υπουργείο Εξωτερικών με στόχο την αξιολόγηση των εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα και την εκτίμηση του νέου περιβάλλοντος ασφαλείας στην περιοχή.
Όπως αναφέρθηκε, η Αθήνα στηρίζει την Τουρκική Δημοκρατία, δεν επιθυμεί να αναμειχθεί στις εσωτερικές της υποθέσεις και ενδιαφέρεται να έχει πάντοτε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεννόησης με την Άγκυρα προς όφελος της διμερούς συνεργασίας και της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας.
Ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει τέλος στην Υπουργική Συνάντηση Ε.Ε. - Συμβουλίου Χωρών του Κόλπου (EU - GCC), στην ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνεται η κατάσταση στο Ιράκ, τη Συρία, το Λίβανο, την Υεμένη καθώς και η συνολική σχέση EU-GCC.

(πρώτη ενημέρωση Δευτέρα 18 Ιουλίου 08:28)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης