Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λυκούδης: Πολιτική κίνηση σκοπιμότητας ο εκλογικός νόμος της κυβέρνησης – Δεν τον ψηφίζω

Λυκούδης: Πολιτική κίνηση σκοπιμότητας ο εκλογικός νόμος της κυβέρνησης – Δεν τον ψηφίζω
Θέλει να εμποδίσει τη ΝΔ να πάρει την εξουσία είπε ο βουλευτής του Ποταμιού
Πολιτική κίνηση σκοπιμότητας χαρακτήρισε την κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τον εκλογικό νόμο.
Όπως είπε ο κ.Λυκούδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», βασικός στόχος της κυβέρνησης με τον εκλογικό νόμο είναι «να εμποδίσει τον βασικό της αντίπαλο να πάρει την εξουσία».
«Τον εκλογικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση, που εισηγείται, όπως τον εισηγείται, δεν θα τον ψηφίσω.
Είναι ενδιαφέρουσα πολιτική πρωτοβουλία η συζήτηση για αλλαγή του συστήματος ενισχυμένης αναλογικής» είπε ο κ.Λυκούδης, υπενθυμίζοντας ότι στην πολιτική του διαδρομή υποστήριξε «με επιμονή και με πάθος» της υπόθεση της απλής αναλογικής.
«Μακάρι να ήταν η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτική ζωή εθισμένη σε ευρείες συνεργασίες και πολυκομματικές κυβερνήσεις.
Εάν ο νέος εκλογικός νόμος δεν είναι προσαρμοσμένος στα σημερινά πολιτικά δεδομένα, η χώρα θα εισέλθει σε περίοδο ακυβερνησίας, καθώς θα πρέπει να συνεργαστούν τέσσερα ή και πέντε κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Επομένως, όλα πρέπει να τα βλέπει ο νομοθέτης και οι πολιτικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να εντάσσουν στη σκέψη τους και αυτό» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού.
Ο κ.Λυκούδης χαρακτήρισε «καλπονοθευτικό» το μπόνους των 50 εδρών, αν και παραδέχτηκε ότι στις σημερινές πολιτικές συγκυρίες έχουν δίκιο όσοι θέτουν ζήτημα ακυβερνησίας της χώρας σε περίπτωση που καταργηθεί.
Όπως είπε, η θέση του, αλλά και του πολιτικού χώρου στον οποίο είναι βουλευτής, είναι να μειωθούν οι 50 έδρες για το πρώτο κόμμα.
«Μπροστά στην ανάγκη για σταθερότητα πρέπει να τα δούμε όλα και με ένα ρεαλισμό» είπε ο κ.Λυκούδης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν χάνεται μια ιστορική ευκαιρία σε περίπτωση που καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για την απλή αναλογική, τόνισε ότι «ιστορική ευκαιρία, αν δεν συνοδεύεται από απολύτως ρεαλιστική αντιμετώπιση της επόμενης μέρας, παύει να είναι ιστορική ευκαιρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης