Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Βόμβα» από Τσατάνη: Έχω αποδείξεις για τις πιέσεις που δέχθηκα από τον Παπαγγελόπουλο

«Βόμβα» από Τσατάνη: Έχω αποδείξεις για τις πιέσεις που δέχθηκα από τον Παπαγγελόπουλο
Η εισαγγελέας κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις καταγγελίες της για παρεμβάσεις που δέχθηκε σχετικά με την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου
Τη στιγμή που έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης για το φιάσκο στη δίκη της υπόθεσης Siemens με αφορμή την επ' αόριστον αναβολή της δίκης καθώς δεν είχε μεταφραστεί το βούλευμα (όπως ισχυρίζεται η πλευρά της Δικαιοσύνης) συνεχίζονται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι καταθέσεις σχετικά με τις καταγγελίες της Γεωργίας Τσατάνη για παρέμβασεις που δέχθηκε για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Ειδικότερα, η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, έκανε λόγο για στοιχεία που αποδεικνύουν τις πιέσεις που δέχθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να επιστρέψει τη δικογραφία για την εν λόγω υπόθεση.
Ωστόσο, η κ. Τσατάνη αν και δεν ξεκαθάρισε αν έχει ηχογραφήσει τηλεφωνική επικοινωνία της ίδιας με τον κ. Παπαγγελόπουλο.
«Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία επιφυλάσσομαι να καταθέσω ενώπιον των αρμόδιων αρχών» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τη Βασιλική Θάνου

Στο μεταξύ, νωρίτερα η κ. Τσατάνη κατέθεσε γραπτό αίτημα για την κατ' αντιπαράσταση εξέταση της με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
Επίσης, η κ. Τσατάνη ζήτησε την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή της και με τους εισαγγελείς, Νικόλαο Παντελή, ως επόπτη του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος και Ελένη Ράϊκου, ως προϊσταμένη του Τμήματος.
Ακόμη, η κ. Τσατάνη δήλωσε ότι συναινεί να σταλεί ο φάκελος της πειθαρχικής δίωξής της από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και να λάβουν γνώση τα μέλη της Επιτροπής, εάν, όπως είπε, η πρόεδρος κρίνει ότι είναι νόμιμη ενέργεια.
Ωστόσο, έκανε λόγο για «ευθεία βολή εναντίον της», σημειώνοντας πως επιβεβαιώνεται από το έγγραφο της κ. Θάνου ότι διώκεται «επειδή σύννομα εκτέλεσε και τήρησε σχολαστικά τους κανόνες και τις εντολές που είχε πάρει από τους προϊσταμένους της».

Η άρνηση της Βασιλικής Θάνου

Ωστόσο, η πρόεδρος της Επιτροπή Θεσμών, Τασία Χριστοδουλοπούλου, γνωστοποίησε την αρνητική απάντηση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, στο αίτημα της Επιτροπής να λάβει γνώση της αναφοράς εις βάρος της κ. Τσατάνη.
Στην απαντητική επιστολή της προς τα μέλη της Επιτροπής, η κ. Θάνου επικαλείται τη μυστικότητα της προδικασίας, η οποία, όμως, είναι δημόσια για τα πειθαρχικά όργανα, υποστηρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι θα πρέπει η ίδια ως πειθαρχικά ελεγκτέα να δηλώσει ότι συναινεί, ώστε να διευκολύνει το έργο των μελών της.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Στο μεταξύ, οι αναφορές της κ. Θάνου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, με τους Χαράλαμπο Αθανασίου, Μάκη Βορίδη και Κώστα Τζαβάρα από ΝΔ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το ΠΑΣΟΚ να κάνουν λόγο για βαριά προσβολή τους κράτους δικαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης