Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ: Το Βερολίνο πρέπει να συμφωνήσει στην έκδοση κοινών Ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ΕΕ

Κουίκ: Το Βερολίνο πρέπει να συμφωνήσει στην έκδοση κοινών Ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ΕΕ
Είναι μία λύση που επιθυμεί ο πρόεδρος της ΕΚΤ, M. Draghi και συζητά ο πρόεδρος του Eurogroup, Dijsselbloem, αλλά αρνείται το Βερολίνο
Έκκληση προς το Βερολίνο να ακούσει τη σημερινή (10/7) πρόταση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου για έκδοση κοινών ευρωομολόγων με στόχο την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, κάνει ο Τέρενς Κουίκ.
«Θα ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικό αν το Βερολίνο διάβαζε την απομαγνητοφώνηση των τελευταίων πέντε λεπτών της σημερινής ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών» ανέφερε σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ της Αχαίας ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι η έκδοση ευρωομολόγου είναι μια «αναντίρρητη αναγκαιότητα» και αφορά στο μέλλον της Ευρώπης.
«Χωρίς αυτό, η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μία τεράστια κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η οποία δεν φαντάζει μακριά.
Μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή» προειδοποιεί.
Ο κ. Κουίκ υπενθυμίζει πως ήδη δοκιμάζονται οι τράπεζες της Ιταλίας, θολή είναι η εικόνα για την γερμανική Deutsche Bank, ενώ η Πορτογαλία και η Ισπανία δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα.
«Η Ελλάδα, περνώντας δια πυρός και σιδήρου μέσα από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση που ένιωσε, μπορεί να σταθεροποιείται και να μπαίνει στην πορεία της ανάπτυξης, αλλά συνεχίζει να αισθάνεται μια πίεση, που θα μπορούσε να βρει πιο αποτελεσματικά τη λύση της, με το ευρωομόλογο» σημειώνει, αναφέροντας πως είναι μία λύση που επιθυμεί ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi και συζητά ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, αλλά αρνείται το Βερολίνο.
Ο Τέρενς Κουίκ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση παρέστη στην ειδική τελετή που έγινε στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, κατά τη διάρκεια της οποίας η Πρυτανεία αναγόρευσε σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης