Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Δένδιας: Πάνω από 140 δισ. τα «κόκκινα» δάνεια – Μετά το 2018 η πώληση τους σε ξένα funds

Ν. Δένδιας: Πάνω από 140 δισ. τα «κόκκινα» δάνεια – Μετά το 2018 η πώληση τους σε ξένα funds
Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι τα «κόκκινα» δάνεια ήταν 70 δισ. ευρώ το 2014, επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έχουν ξεπεράσει τα 140 δισ. ευρώ, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.
Επίσης, μιλώντας σε συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και τη χρηματοδότηση, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι υπάρχουν και μελέτες που ανεβάζουν ακόμα περισσότερο το παραπάνω νούμερο, εξαιτίας ορισμένων μη εξυπηρετούμενων δανείων που παρουσιάζονται ως εξυπηρετούμενα.
Συνεχίζοντας, σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα της πώλησης χαρτοφυλακίων δάνειων σε ξένα funds, προχώρησε στην εκτίμηση ότι πριν το επόμενο 18μηνο δεν πρόκειται να γίνει καμία καμιά τέτοια ενέργεια.
Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι τα «κόκκινα» δάνεια ήταν 70 δισ. ευρώ το 2014, επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας ότι ο νόμος για τη ρύθμιση των εν λόγω δανείων που ο ίδιος εισηγήθηκε, εφαρμόστηκε μόνο κατά το ήμισυ, καθώς ο τότε υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης διαφώνησε και δεν υπέγραψε ορισμένες διατάξεις που προέβλεπαν να διαγραφή χρεών.
«Ουδείς λοιπόν είχε διάθεση να ρυθμίσει τα χρέη του, ούτε ασκήθηκε πίεση στο τραπεζικό σύστημα να προχωρήσει σε ρυθμίσεις», σχολίασε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης