Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγούλης: Παρών στην κατάργηση του bonus των 50 εδρών – Μάξιμουμ οι 197 ψήφοι

Παναγούλης: Παρών στην κατάργηση του bonus των 50 εδρών – Μάξιμουμ οι 197 ψήφοι
Δεν θα επέστρεφα ποτέ στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί εξαπατήσαμε έναν ολόκληρο λαό τόνισε ο κ.Παναγούλης
Την θέση ότι θα ψηφίσει παρών στο άρθρο που αφορά την κατάργηση του bonus των 50 εδρών διατύπωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Παναγούλης ξεκαθάρισε τη θέση του, τονίζοντας ότι ο εκλογικός νόμος που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν είναι απλή αναλογική.
Παράλληλα, υπενθύμισε την πρόταση νόμου για την απλή αναλογική που είχε καταθέσει το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ με τις υπογραφές των Τσίπρα και Κουρουμπλή, η οποία πρόταση, όπως είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής, ανέφερε ξεκάθαρα για κατάργηση του ορίου του 3% για την είσοδο κόμματος στη Βουλή.
«Δεν θα επέστρεφα ποτέ στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί εξαπατήσαμε έναν ολόκληρο λαό και αισθάνομαι ενοχές που εξαπάτησα έναν ολόκληρο λαό» τόνισε ο κ.Παναγούλης.
Με την τοποθέτηση αυτή, ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τις προθέσεις των ανεξάρτητων βουλευτών.
Από τους 4 ανεξάρτητους βουλευτές, μόνο ο ένας (Ν. Νικολόπουλος) θα ψηφίσει υπέρ της κατάργησης του bonus.
Συνεπώς, η κυβερνητική πρόταση για την κατάργηση του bonus θα πάρει τις ψήφους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (153 ψήφοι), της Ένωσης Κεντρώων (9 ψήφοι), του ΚΚΕ (15 ψήφοι), του Θ. Θεοχαρόπουλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και του ανεξάρτητου βουλευτής Ν.Νικολόπουλου.
Άρα, οι 179 ψήφοι θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες και εάν σε αυτές προστεθούν και η Χρυσή Αυγή (18 ψήφοι), η οποία έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, τότε το μάξιμουμ των ψήφων που μπορεί να συγκεντρώσει η κυβέρνηση είναι 197, και εφόσον δεν υπάρξει κάποια έκπληξη ή διαρροή από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης