Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Δεν υπήρχε σχέδιο για Grexit – Προσανατολισμένοι στο ευρώ Τσίπρας, Βαρουφάκης

Λαφαζάνης: Δεν υπήρχε σχέδιο για Grexit – Προσανατολισμένοι στο ευρώ Τσίπρας, Βαρουφάκης
Αυτό που λέγαμε είναι ότι αν θέλουμε να καταργήσουμε τα μνημόνια, θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να φύγουμε από την Ευρωζώνη είπε ο κ.Λαφαζάνης
Την θέση ότι ούτε ο Τσίπρας πρωθυπουργός της Ελλάδος ούτε ο Βαρουφάκης πρώην υπουργός Οικονομικών είχαν σχέδιο να οδηγήσουν την χώρα εκτός της Ευρωζώνης διατύπωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης.
«Για να κάνει κάποιος σχέδιο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη πρέπει να έχει ως επιλογή την έξοδο ή τουλάχιστον να θεωρεί την έξοδο ως αναγκαστικό καταφύγιο σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν πάνε καλά ή τίθενται σκληροί όροι.
Τέτοια επιλογή δεν υπήρχε ούτε από τον κ. Τσίπρα, ούτε από τον κ. Βαρουφάκη καθώς ήταν προσανατολισμένοι στην παραμονή της χώρας στο ευρώ» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Λαφαζάνης.
Όπως είπε, η Αριστερή Πλατφόρμα είχε διαρκώς αντιπαραθέσεις με την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης καθώς έβαζε το ζήτημα του εάν θα δεχθεί η Ελλάδα το πρόγραμμα παραμένοντας στο ευρώ.
«Εμείς το θέμα που θέταμε ήταν το ρεαλιστικό ζήτημα.
Αν θέλουμε να καταργήσουμε τα μνημόνια, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να φύγουμε από την ευρωζώνη.
Δεν την είχαν αυτή την επιλογή των Τσίπρα–Βαρουφάκη.
Αντίθετα πίστευαν ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια εντός ευρώ» είπε ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και στην αντιπολίτευση.
«Έχουμε έναν πρωθυπουργό που συνθηκολόγησε ένα καταστροφικότατο μνημόνιο ακριβώς για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Κατάπιε ένα ολόκληρο δημοψήφισμα, υπέγραψε μνημόνιο, παίρνει συγχαρητήρια από τους θεσμούς γι’ αυτό το θεάρεστο έργο κι έρχεται τώρα η αντιπολίτευση και τον κατηγορεί» είπε ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος εμφανίστηκε λάβρος και κατά της «απίθανης» -όπως τη χαρακτήρισε- προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά η οποία ζητά να εξετάσει το θέμα η δικαιοσύνη.
«Τι είναι ποινικό αδίκημα να κάνεις σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη;» διερωτήθηκε ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος προέβλεψε ραγδαίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης