Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Τον Σεπτέμβριο ο επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων - Στα 6 δις ετησίως η εισφοροδιαφυγή

Πετρόπουλος: Τον Σεπτέμβριο ο επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων - Στα 6 δις ετησίως η εισφοροδιαφυγή
Το ΕΚΑΣ είναι επίδομα, δεν είναι σύνταξη υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας
Την θέση ότι ο επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο και όχι τον Αύγουστο υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος μιλώντας στη διαρκή επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Όπως είπε ο κ.Πετρόπουλος, ο επανυπολογισμός των συντάξεων θα γίνει με τους νέους χαμηλότερους συντελεστές αναπλήρωσης (0,45%), ενώ θα τηρηθεί απαρεγκλίτως, το όριο των 1.300 ευρώ που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.
Απαντώντας σε αιτιάσεις μελών της Επιτροπής, ότι με την περικοπή του ΕΚΑΣ επλήγησαν εισοδήματα μικρότερα του αθροίσματος των 1.300 ευρώ μεικτά για κύρια και επικουρική σύνταξη, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι το ΕΚΑΣ είναι επίδομα και όχι σύνταξη.
Ο κ.Πετρόπουλος προανήγγειλε την έκδοση της προσωρινής σύνταξης σε δυο μήνες, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση, πως όταν ολοκληρωθεί το νέο σύστημα υπολογισμού, η κύρια σύνταξη θα εκδίδεται στο σύνολό της σε ένα μήνα.
Παράλληλα τόνισε ότι θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής την οποία χαρακτήρισε «τεράστια», τονίζοντας ότι ανέρχεται σε ετήσια βάση στα 6 δις ευρώ και ότι αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο των ασφαλισμένων της χώρας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι οι αγρότες εντάσσονται στο νέο ασφαλιστικό σύστημα από την 1/1/2017 και κατά συνέπεια, δεν θίγονται όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν έως το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης