Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Τρώγονται» στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΚΑΣ - Πιέσεις για τη λήψη ισοδύναμων μέτρων ενόψει του συνεδρίου

«Τρώγονται» στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΚΑΣ - Πιέσεις για τη λήψη ισοδύναμων μέτρων ενόψει του συνεδρίου
Φωτιές έχει ανάψει η κατάργηση του ΕΚΑΣ
Σε καζάνι που βράζει έχει εξελιχθεί για ακόμα μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι διεργασίες έχουν χτυπήσει κόκκινο ενόψει του συνεδρίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να επανακτήσει το κόμμα του που εμφανίζει έντονα σημάδια κόπωσης αλλά και δυσαρέσκειας καθώς οι δημοσκοπήσεις το εμφανίζουν στη δεύτερη θέση με τη δημοφιλία του σημερινού πρωθυπουργού να περιορίζεται σημαντικά.
Πολλοί βουλευτές αλλά και στελέχη της Κουμουνδούρου έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην καταφέρουν να ξαναμπούν στη Βουλή καθώς είπαν το μεγάλο «ναι» σε μέτρα που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι έντονες τριβές έχει προκαλέσει η κατάργηση του ΕΚΑΣ, με πολλούς βουλευτές να ζητάνε τη λήψη μέτρων που θα καλύψουν τις απώλειες που υπέστησαν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Μάλιστα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας με δήλωση του στο real.gr υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο να καλύψει την απώλεια του ΕΚΑΣ σε όσους μειώθηκε μέχρι το 2018 που θα γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών με τον νέο νόμο».
Πάντως, τις επόμενες μέρες το θερμόμετρο εντός της Κουμουνδούρου αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο καθώς όλοι γνωρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας στο επικείμενο συνέδριο θα κάνει το περιβόητο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά.
Αυτό σημαίνει ότι οι ισορροπίες θα αλλάξουν κάτι που πολλούς θα δυσαρεστήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης