Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Αξιολόγησης για τα μέλη του ΤΧΣ ζητά ο Π. Λαφαζάνης

Τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Αξιολόγησης για τα μέλη του ΤΧΣ ζητά ο Π. Λαφαζάνης
«Να μάθει ο κόσμος τον ρόλο του ΤΧΣ στο σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών»
Την άμεση δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Αξιολόγησης (Selection Panel) για την επάρκεια και τον ρόλο των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ζητά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, πρέπει ο κόσμος να μάθει τον ρόλο του ΤΧΣ στο σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που κόστισε ακριβά στο ελληνικό δημόσιο,
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση, τονίζει πως δημοσιεύματα του Τύπου φέρουν την Επιτροπή Αξιολόγησης του ΤΧΣ να έχει προβεί σε αρνητικές εκτιμήσεις για την επάρκεια και το ρόλο των μελών του ΤΧΣ και να έχει ζητήσει την παραίτηση τους.
Επειδή η σημασία της έρευνας της Επιτροπής αφορά άμεσα το δημόσιο συμφέρον και άπτεται της διαχείρισης δημοσίου χρήματος, προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης, ζητούμε την άμεση δημοσίευση των πορισμάτων ελέγχου της Επιτροπής Αξιολόγησης προς σφαιρικότερη ενημέρωση της κοινής γνώμης, ώστε να κρίνει το ρόλο και τα πεπραγμένα του ΤΧΣ αλλά και των ηγεσιών του Υπ. Οικονομίας που έχουν τοποθετήσει εκπρόσωπο στο ΤΧΣ.
Το ενδιαφέρον μας για την κοινοποίηση των πορισμάτων της Επιτροπής Αξιολόγησης σε σχέση με το ΤΧΣ καθίσταται ακόμα πιο εύλογο διότι όπως είναι γνωστό έχουμε, ως ΛΑ.Ε., υποβάλει μήνυση και κατά του Δ.Σ. του ΤΧΣ και παντός υπευθύνου, για το σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο την απώλεια δεκάδων δισ. και μαζί την απώλεια του ελέγχου του δημοσίου επί των τραπεζών, καθιστά σαφές ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και καλεί την κυβέρνηση και κάθε αρμόδια αρχή να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους να προβούν άμεσα στην ικανοποίηση του εύλογου αυτού αιτήματος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης