Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρώην σύντροφος του Τσίπρα αποκαλύπτει: Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και η άγνωστη επιστολή του Δραγασάκη για μνημόνια και ρήξη

Πρώην σύντροφος του Τσίπρα αποκαλύπτει: Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και η άγνωστη επιστολή του Δραγασάκη για μνημόνια και ρήξη
Ο Ρούντι Ρινάλντι έγραψε βιβλίο και περιγράφει με τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ
Από εκεί που δεν το περιμένει φαίνεται πως του έρχεται του Αλέξη Τσίπρα, καθώς σιγά-σιγά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας διάφορα στοιχεία σχετικά με το πως ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στην εξουσία αλλά και για τη μετάλλαξη του.
Στο παιχνίδι των αποκαλύψεων μπήκε και το πρώην μέλον της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Ρούντι Ρινάλντι, ο οποίος εκδίδει βιβλίο (τίτλος: «Άσχημη περιόδο διαλέξατε να διαφωνήσετε...») σχετικά με όσα συνέβαιαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Όπως αναφέρει η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχίσει πολύ πριν από τις εκλογές του 2015.
«Η περίοδος 2012-2014 χαρακτηρίστηκε από τη μεθοδική προσπάθεια λείανσης αιχμών και εγκατάλειψης ριζοσπαστικών στόχων» γράφει χαρακτηριστικά.
Ο Ρινάλντι θεωρεί πως η πολιτική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται πλήρως από το βράδυ των ευρωεκλογών του 2014, καθώς δεν θέτει θέμα αυτοδύναμης κυβέρνησης, αλλά επιδιώκει κυβέρνηση συνεργασίας με το σχέδιο του «προωθητικού συμβιβασμού»
Από τα όσα γράφει ο Ρούντι Ρινάλντι προκύπτει επίσης ότι οι διαφωνίες για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διατυπωθεί πριν ακόμα κερδίσει τις εκλογές και αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Στο μεταξύ, ο κ. Ρινάλντι φέρνει στο φως και ένα κείμενο ομάδας εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Γιάννη Δραγασάκη το οποίο συντάχθηκε τον Αύγουστο του 2014.
Σε αυτό περιγράφονται τα δύο σενάρια για τον ΣΥΡΙΖΑ και προκρίνεται εκείνο της «διαπραγμάτευσης χωρίς σύγκρουση» και όχι της «μονομερούς κατάργησης των Μνημονίων».
Επίσης, αποκαλύπτει μια ακυκλοφόρητη επιστολή που είχε αποστείλει προς τον Αλέξη Τσίπρα τον Οκτώβριο του 2014 στην οποία εκφράζει την πλήρη διαφοροποίησή του προς την ασκούμενη πολιτική, ενώ περιγράφονται αναλυτικά λάθη και προβλήματα της πολιτικής και της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς τη διακυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης