Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η δημιουργία ενός οργανισμού χωρών με μεγάλο πολιτισμό στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Κοτζιά με τον κινέζο ομόλογό του

Η δημιουργία ενός οργανισμού χωρών με μεγάλο πολιτισμό στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Κοτζιά με τον κινέζο ομόλογό του
Στο πλαίσιο της διμερούς αυτής συνάντησης, ο έλληνας υπουργούς προσκάλεσε τον κινέζο ομόλογό του στην Ελλάδα, πρόταση που ο Wang Li αποδέχτηκε
Συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα, μεταξύ του Νίκου Κοτζιά, έλληνα υπουργού Εξωτερικών, και του Wang Li, υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών τονίσθηκαν οι ισχυροί δεσμοί των δυο χωρών μέσα από τους πολιτισμούς τους, καθώς και ότι η έναρξη της συνεργασίας τους θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας - Κίνας.
Στο επίκεντρο βρέθηκε, δε, η δημιουργία ενός οργανισμού, που θα αποτελείται από μέλη-χώρες οι οποίες είχαν μεγάλο πολιτισμό και ήταν οι πρόδρομοι του σύγχρονου πολιτισμού.
Πιο συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν όλες εκείνες οι διεργασίες για την ίδρυση του οργανισμού, ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον ομόλογο του ότι έχει συνομιλήσει κι έχουν συμφωνήσει και οι 9+1 χώρες που θα απαρτίζουν τον οργανισμό.
Επιπλέον, συζητήθηκε το ζήτημα του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με τον Νίκο Κοτζιά να εξηγεί στον κινέζο ομόλογό του το πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βοηθάει στο να αμβλυνθούν οι διαφορές, όπως το ότι δεν μπορούν να βγαίνουν ανακοινώσεις πριν από την απόφαση ενός δικαστηρίου ή να εκδίδονται ψηφίσματα χωρίς να έχουν μελετηθεί σε βάθος, αφού αυτές οι αποφάσεις τέμνονται με θεμελιακά εθνικά συμφέροντα.
Τέλος, συζητήθηκε ο τρόπος που μπορεί να βοηθήσει η Κίνα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο Κυπριακό ζήτημα, όσον αφορά το ζήτημα των εγγυήσεων και των ξένων στρατευμάτων.
Στο πλαίσιο της διμερούς αυτής συνάντησης, ο έλληνας υπουργούς προσκάλεσε τον κινέζο ομόλογό του στην Ελλάδα, πρόταση που ο Wang Li αποδέχτηκε και έτσι αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης