Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ: Η κυβέρνηση εκτιμά τους αγώνες και το πολυεπίπεδο έργο της εκκλησίας σε αυτά τα χρόνια της κρίσης

Κουίκ: Η κυβέρνηση εκτιμά τους αγώνες και το πολυεπίπεδο έργο της εκκλησίας σε αυτά τα χρόνια της κρίσης
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις επαναλειτουργίας της Μητρόπολης Αθηνών

Στην ευχαριστήρια δέηση επαναλειτουργίας της Μητρόπολης Αθηνών, την οποία ετίμησε με τη παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπως και στη σημερινή πρώτη Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, παρέστη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, εκπροσωπώντας τη Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (που απουσιάζει στη Κίνα).
Ο κ. Κουίκ απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ δήλωσε πως «ήταν μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσω τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη κυβέρνηση στις θρησκευτικές εκδηλώσεις επαναλειτουργίας του Ιερού Ναού της Μητρόπολης Αθηνών, όπως και στην σημερινή πρώτη Κυριακάτικη Λειτουργία.
Αυτός ο Μητροπολιτικός ναός, δεν είναι μόνο σημείο αναφοράς της Ελληνικής Ορθοδοξίας, αλλά και ένα ιστορικό κτίριο, ένα από τα σύμβολα της Αθήνας.
Ήταν ευλογία που είδα ξανά να γεμίζει η Μητρόπολη, στη σημερινή Θεία Λειτουργία, από πλήθος πιστών».
Ο κ. Κουίκ τόνισε πως «είναι ένα απλό δείγμα του πόσο πιστεύουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της Χριστιανοσύνης στο αδιαίρετο κράτους και εκκλησίας, μιας εκκλησίας που έχει προσφέρει τα πάμπολλα σε όλους τους Αγώνες του Έθνους.
Της εκκλησίας που εξακολουθεί και σήμερα να είναι αρωγός, σε αυτά τα χρόνια της μεγάλης κρίσης, οικονομικής και προσφυγικής, προσφέροντας ένα σοβαρότατο πολυεπίπεδο κοινωνικό Έργο, το οποίο εκτιμά ιδιαίτερα η κυβέρνησή μας».
«Και επειδή προέρχομαι από τις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και επειδή η Μητρόπολης Αθηνών είναι αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι στην ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματός μας, αναφέρεται ρητά ότι ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με βοηθό την Παναγία», κατέληξε ο κ. Κουίκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης