Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: ΕΕ χωρίς τη Μ.Βρετανία γίνεται, αλλά χωρίς τη Γαλλία δεν γίνεται

Χρυσόγονος: ΕΕ χωρίς τη Μ.Βρετανία γίνεται, αλλά χωρίς τη Γαλλία δεν γίνεται
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ.Βρετανία δημιουργεί έναν επιπλέον παράγοντα αβεβαιότητας τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι «Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τη Βρετανία γίνεται, αλλά χωρίς τη Γαλλία δεν γίνεται» διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 FM ο κ.Χρυσόγονος υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να επικρατήσουν οι ξενοφοβικές φωνές και να μεταφερθεί το αρνητικό κλίμα από το Brexit στη Γαλλία.
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος γενικά δημιουργεί έναν επιπλέον παράγοντα αβεβαιότητας στους κόλπους της ΕΕ, αλλά και μεγάλο πρόβλημα διακυβέρνησης στην ίδια τη Βρετανία γιατί κανείς δεν θέλει να συνδέσει το όνομά του με τη διαχείριση της κρίσης» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ.Χρυσόγονος χαρακτήρισε κατά βάση ξενοφοβική την ψήφο υπέρ του Brexit, τονίζοντας ότι προήλθε περισσότερο από αντίδραση στην έλευση εργαζομένων, κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Όπως εκτίμησε, στην επικράτηση του Brexit συνέβαλε και η δημαγωγία ψεύδους που είχε εξαπολύσει ο κ. Φάρατζ και διάφοροι άλλοι δημαγωγοί.
«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μεταφερθεί όλο αυτό το κλίμα στη Γαλλία και να μην ευνοήσει την περαιτέρω άνοδο της Λεπέν, γιατί σε αυτή την περίπτωση, ουαί και αλίμονο.
Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τη Βρετανία γίνεται, χωρίς τη Γαλλία δεν γίνεται και αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο χάρτη για να καταλάβει γιατί» τόνισε ο κ.Χρυσόγονος επισημαίνοντας ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανακληθεί η απόφαση για το Brexit, ή ακόμα και να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το καλύτερο για όλους, θα ήταν να γίνει όσο γίνεται νωρίτερα η ενεργοποίηση του άρθρου 50.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης