Τελευταία Νέα
Πολιτική

Gabriel: Η Ευρώπη περνά δύσκολες στιγμές – Να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο

tags :
Gabriel: Η Ευρώπη περνά δύσκολες στιγμές – Να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο
Η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτη στην ΕΕ και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος
Την θέση ότι η Ευρώπη περνά δύσκολες στιγμές και ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να το καταλάβουν και να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο διατύπωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Sigmar Gabriel κατά τη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλο.
Από την πλευρά του ο ΠτΔ είπε πως η  Ελλάδα παραμένει - και με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού - αταλάντευτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι αυτό το πράττει με πολλές θυσίες του ελληνικού λαού.
«Η ετυμηγορία του βρετανικού λαού είναι σεβαστή, πρέπει οπωσδήποτε όμως η Μεγάλη Βρετανία να αποφασίσει να επικυρώσει το δημοψήφισμα.
Δεν μπορεί να διατηρείται αυτή η επαμφοτερίζουσα στάση στον χώρο της ΕΕ.
Όσον αφορά την Ευρώπη και την ΕΕ, θα προχωρήσουν και χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία.
Άλλωστε, η ΕΕ υπήρξε και πριν από τη Μεγάλη Βρετανία και θα υπάρξει και μετά τη Μεγάλη Βρετανία.
Τον  αγώνα για την εκπλήρωση του ευρωπαϊκού οράματος θα τον δώσουμε όλοι εκείνοι που πιστεύουμε στην Ευρώπη.
Άλλωστε, σημασία έχει όχι πόσο μεγάλη είναι η Ευρώπη, αλλά πόσο καλή ή καλύτερη μπορεί να γίνει» υπογράμμισε ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στον Gabriel, έκανε λόγο για έναν Ευρωπαίο ηγέτη με ευρωπαϊκό όραμα και τον ευχαρίστησε για τη στάση του έναντι της Ελλάδας, το περασμένο καλοκαίρι.
«Η Ευρώπη πρέπει να ξανασκεφτεί τις ρίζες της» είπε ο κ.Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι σημαντική είναι η οικονομία αλλά το κέντρο βάρους είναι άνθρωπος.
Από την πλευρά του, ο Gabriel συμμερίστηκε την άποψη του Έλληνα Προέδρου ότι σήμερα η Ευρώπη περνά δύσκολες ώρες και πρόσθεσε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουμε και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον.
Σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα, υποστήριξε ότι η έξοδος της Μ. Βρετανίας πρέπει να γίνει με ταχείς ρυθμούς, γιατί, όπως παρατήρησε, αν τραβήξει σε βάθος χρόνου, δεν θα είναι καλό και για τις δύο πλευρές.
«Δεν θέλουμε να υπάρξουν παράλληλες διεργασίες.
Η Ευρώπη δεν πρόκειται να καταστραφεί επειδή θα φύγει η Μεγάλη Βρετανία» τόνισε ο Gabriel, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τι πρέπει να γίνει αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη, ώστε οι αποκλίνουσες δυνάμεις που παρατηρούνται να γίνουν συγκλίνουσες.
Σχετικά με την Ελλάδα, υποστήριξε ότι οι Έλληνες χρειάζονται ελπίδα για να συνεχίσουν και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους Έλληνες και τον ελληνικό λαό, για όσα άντεξαν τα τελευταία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης