Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Δεν αλλοιώνεται η συμφωνία - Βιαστική ενέργεια η επιστολή της Cosco

Κυβερνητικές πηγές: Δεν αλλοιώνεται η συμφωνία - Βιαστική ενέργεια η επιστολή της Cosco
Δύο διορθώσεις από τη Γραμματεία της κυβέρνησης στο τελικό κείμενο
«Βιαστική ενέργεια» χαρακτήριζαν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές την επιστολή της Cosco, με την οποία ο κινεζικός κολοσσός κατηγορεί την κυβέρνηση για αλλοίωση της συμφωνίας.
Η ίδια υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή εξηγούσε πως ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας, Θόδωρος Δρίτσας, τήρησε στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της κινεζικής Cosco και πως οι όποιες τροποποιήσεις δεν αλλοιώνουν την ουσία της συμφωνίας, είναι ζητήματα διατύπωσης, αλλά και προσαρμογής της συμφωνίας στις κείμενες διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας.
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η κίνηση της εταιρείας να αποστείλει επιστολή στη Βουλή, χωρίς πρώτα να απευθυνθεί για τις τυχόν αντιρρήσεις της στους συνομιλητές της, εν προκειμένω το ελληνικό Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα στις σχέσεις της εταιρείας με το ελληνικό Δημόσιο, πως όλα θα συζητηθούν αύριο, Πέμπτη 30 Ιουνίου, στην Ολομέλεια και θα δοθούν πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις στην εταιρεία, ενώ κυβερνητική πηγή ανέφερε πως η Γραμματεία της κυβέρνησης θα προχωρήσει σε δύο διορθώσεις στο επίμαχο νομοσχέδιο.
Όπως σημείωνε η ίδια πηγή, οι δύο συγκεκριμένες διορθώσεις αφορούν θέματα διατύπωσης και όχι ουσίας ή εφαρμογής αυτής καθαυτής της συμφωνίας.

Δ. Αλ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης