Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θ. Δρίτσας για Cosco: Δεν μπορεί να αναστατώνεται το σύμπαν – Θα εξετάσουμε πιθανές βελτιώσεις

Θ. Δρίτσας για Cosco: Δεν μπορεί να αναστατώνεται το σύμπαν – Θα εξετάσουμε πιθανές βελτιώσεις
Σύμφωνα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, όσα αναφέρει η Cosco είναι «κάποιες νομοτεχνικές αλλαγές που έγιναν και δεν είναι ουσιώδεις»
Ψυχραιμία συνιστά ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιστολή της Cosco, με την οποία εκφράζει τις ενστάσεις της σχετικά με το νομοσχέδιο παραχώρησης του ΟΛΠ, που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, όσα αναφέρει η Cosco είναι «κάποιες νομοτεχνικές αλλαγές που έγιναν και δεν είναι ουσιώδεις, δεν αλλάζουν κάτι στην συμφωνία, όμως προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα αποσαφηνιστούν».
Ανάλογη θέση εξέφρασε στη Βουλή και ο κ. Δρίτσας, σημειώνοντας:
«Δεν μπορεί με μία επιστολή να αναστατώνεται το σύμπαν και να τίθενται ερωτήματα αν απειλείται το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα και αν θα συνεχίσουμε αύριο την διαδικασία.
Πρέπει να ηρεμήσουμε, αυτό είναι το πλαίσιο.
Ότι υπάρχουν διαφορές όντως υπάρχουν στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας που έχει η κυβέρνηση.
Οι αναφορές που στοχοποιούν εμένα, είναι ανούσιες να συζητούμε σ’ αυτό το επίπεδο.
Δεν είναι σκόπιμο να συζητούμε στη Βουλή σ’ αυτό το επίπεδο ανάμεσα σε ένα υπουργό και σε μία εταιρεία», ενώ καταλήγοντας τόνισε:
«Η επιστολή θα ληφθεί και αυτή υπ’ όψιν.
Η κυβέρνηση θα δει τις αντιρρήσεις και θα προβληματιστεί για πιθανές βελτιώσεις».
Θυμίζουμε πως σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, η κινεζική εταιρεία απαιτεί την ανατροπή επτά βασικών σημείων της συμφωνίας που είχε υπογραφεί, μέσω αλλαγής στο σχετικό νομοσχέδιο.
Επίσης, η Cosco αφήνει να εννοηθεί ότι οι κινήσεις του Θοδωρή Δρίτσα θέτουν σε κίνδυνο την επικείμενη επίσκεψη (1/7) του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, προειδοποιώντας πως αν δεν γίνουν αλλαγές τότε δεν θα προχωρήσει στην αγορά του ΟΛΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης