Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας σε Ευρωσοσιαλιστές: Άφησε αιχμές για τη στάση της Ε.Ε. - Έκανε λόγο για «πολλά μέτρα και πολλά σταθμά»

Τσίπρας σε Ευρωσοσιαλιστές: Άφησε αιχμές για τη στάση της Ε.Ε. - Έκανε λόγο για «πολλά μέτρα και πολλά σταθμά»
«Πρέπει να διαμορφωθεί ένας προοδευτικός πόλος που θα διεκδικήσει την επανίδρυση της κοινωνικής Ευρώπης», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας 
Αιχμές για τη διαφορετική στάση που τηρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στα κράτη-μέλη άφησε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στη συνάντηση των ηγετών των Σοσιαλιστικών ομάδων, που έγινε πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής, με τον κ. Τσίπρα να συμμετέχει ως παρατηρητής.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «η Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζεται φέτος με εξαιρετική ευγένεια, ενώ πέρυσι όταν η Ελλάδα έκανε δημοψήφισμα υπέστη μία πολύ χειρότερη αντιμετώπιση από την ΕΕ», για να τονίσει ότι «υπάρχουν πολλά μέτρα και πολλά σταθμά στην ευρωπαϊκή οικογένεια και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει».
Συνεχίζοντας, ο έλληνας πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως το Brexit δεν είναι το μόνο πρόβλημα στην ΕΕ, αλλά υπάρχουν μία σειρά από προβλήματα, όπως η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού, οι εκλογές στην Αυστρία, η άνοδος της ακροδεξιάς στην Γαλλία ».
Επιπλέον, επισήμανε χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε φιλοξενούμενοι των συντηρητικών στην Ευρώπη, πρέπει να διαμορφωθεί ένας προοδευτικός πόλος που θα διεκδικήσει την επανίδρυση της κοινωνικής Ευρώπης».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας έθεσε το θέμα για τη διαδικασία τη διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει με τους Βρετανούς και ποιός θα την αναλάβει και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμπλακεί στην διαδικασία η Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο και να μην είναι διακρατική η διαδικασία που θα καταλήξει σε διαπραγματεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης