Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Handelsblatt: Εκλογές εδώ και τώρα - Κάθε ημέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση μεγαλώνει η ζημιά

Μητσοτάκης σε Handelsblatt: Εκλογές εδώ και τώρα - Κάθε ημέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση μεγαλώνει η ζημιά
Για το ζήτημα του Brexit, ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε να έχει αυτοπεποίθηση, ότι οι 27 εναπομείνουσες χώρες-μέλη της Ε.Ε. τελικά θα βρεθούν ενισχυμένες από την κρίση, αντί να καταρρεύσουν
Εκλογές εδώ και τώρα, ζήτησε εκ νέου την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη διεθνή έκδοση της αυριανής γερμανικής εφημερίδος Handelsblatt.
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την άμεση διενέργεια νέων εκλογών, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι καταστρέφει τη χώρα πέρα με τρόπο που δεν επιδέχεται επιδιόρθωση.
«Χρειαζόμαστε νέες εκλογές», είπε στη Handelsblatt ο Μητσοτάκης, για να προσθέσει: «Κάθε μέρα που αυτή η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, μεγαλώνει η ζημιά».
Στη συνέντευξή του, ο Μητσοτάκης κατηγορεί τον Τσίπρα ότι καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις, αυξάνοντας επαναλαμβανόμενα τους φόρους αντί να προβαίνει σε μείωση δαπανών, ωθώντας την Ελλάδα ξανά σε ύφεση.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε να απαιτεί χαλάρωση των όρων οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος από τους πιστωτές της, ζητώντας μεταξύ άλλων τον περιορισμό του στόχου 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 2018, σε 2,0%.
Για το ζήτημα του Brexit, ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε να έχει αυτοπεποίθηση, ότι οι 27 εναπομείνουσες χώρες-μέλη της Ε.Ε. τελικά θα βρεθούν ενισχυμένες από την κρίση, αντί να καταρρεύσουν.
Ζήτησε όμως από την Κομισιόν «να αντιμετωπίσει τους λαϊκιστές περισσότερο αποφασιστικά» στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης