Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tagesspiegel: Σε τακτική Τσίπρα ποντάρει ο B. Johnson – Επιθυμεί επαναδιαπραγματεύσεις με την ΕΕ

tags :
Tagesspiegel: Σε τακτική Τσίπρα ποντάρει ο B. Johnson – Επιθυμεί επαναδιαπραγματεύσεις με την ΕΕ
Αποφασιστικής σημασίας για τον Johnson είναι ένα καλύτερο deal στις διαπραγματεύσεις του διαζυγίου Βρετανίας – ΕΕ αναφέρει η γερμανική εφημερίδα
Την άποψη πως ο Boris Johnson, εκ των κυριότερων υποστηρικτών του Brexit και εκ των πιθανότερων αντικαταστατών του David Cameron στην πρωθυπουργία της Μ.Βρετανίας, ακολουθεί τακτική που παραπέμπει στον Αλέξη Τσίπρα διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα προχωρά σε μια άμεση σύγκριση του Boris Johnson με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ο Boris Johnson ενδεχομένως να μην έχει ολοκληρώσει ακόμη το κακόβουλο παιχνίδι του δημοψηφίσματος.
Η απλή αποχώρηση από την διαβολεμένη ΕΕ δεν του είναι και τόσο σημαντική.
Αποφασιστικής σημασίας γι' αυτόν είναι ένα όσο το δυνατόν καλύτερο deal στις διαπραγματεύσεις του διαζυγίου.
Ο Johnson ποντάρει ίσως σε επαναδιαπραγματεύσεις με την ΕΕ, ίσως σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα.
Αυτό μοιάζει με τη συμπεριφορά του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πέρυσι, όταν εκείνος τραβούσε τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους στα άκρα μέχρι να φτάσει σχεδόν στην χρεοκοπία.
Επειδή η Μ. Βρετανία έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απ' ό,τι η Ελλάδα ο Johnson και οι φίλοι του που στηρίζουν το Brexit θεωρούν ότι βρίσκονται σε ισχυρή θέση.
Η Merkel και οι ευρωπαίοι εταίροι της πάντως δεν θα έπρεπε να δεχθούν να συμμετέχουν σε μια τέτοια κερδοσκοπία» αναφέρει το δημοσίευμα.
Εν τω μεταξύ, η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το Brexit.
«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν βιάστηκε να μιλήσει.
Πολλοί ευρωπαίοι αρχηγοί κυβερνήσεων είχαν κάνει ήδη δηλώσεις για το Brexit όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μίλησε δημόσια.
Αυτά που είπε ο ίδιος και οι υπουργοί του μπορεί να συμπυκνωθούν νοηματικά σε μια πρόταση: Εμείς τα λέγαμε!
Ο κυβερνητικός συνασπισμός αποτελούμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και τους ΑΝΕΛ του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου αισθάνεται ότι επιβεβαιώθηκε από το Brexit και συμπεραίνει εμμέσως ότι θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί με τους χρηματοδότες» επισημαίνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης