Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Κουίκ στα Ψαρά – Στο επίκεντρο των συναντήσεών του το θέμα με τους εκπαιδευτικούς

Επίσκεψη Κουίκ στα Ψαρά – Στο επίκεντρο των συναντήσεών του το θέμα με τους εκπαιδευτικούς
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τ. Κουίκ, είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ψαρών, Κ. Βρατσάνο
«Στα Ψαρά ζουν μία δασκάλα και δύο καθηγήτριες φιλόλογοι, κοπέλες που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και θέλουν να μείνουν σε αυτό το νησί, αλλά δεν τους το επιτρέπει αυτό το κράτος που χτίστηκε και λειτούργησε αλλοπρόσαλλα και που θέλει ανάπλαση σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ,  από τα Ψαρά, όπου εκπροσώπησε σήμερα την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος του νησιού το 1824 από τους Τούρκους.
«Και ο πιο απλός κοινός νους θα πρέπει να θεωρεί παράλογο τρεις δασκάλες που είναι αδιόριστες, και που περιμένουν διορισμό, να μην μπορούν με αυτόματες διαδικασίες να δουλέψουν μόνιμα στο νησί τους, και στο νησί να υπηρετούν εκπαιδευτικοί που το «σύστημα» κουβαλάει για εννέα μήνες από άλλες περιοχές της χώρας με ό, τι αυτό σημαίνει σε έξοδα και για το Δημόσιο και για τους εκπαιδευτικούς.
Θα το θέσω στους συναρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Δικοικητικής Μεταρρύθμισης, με γνώμονα αυτή η κυβέρνηση να βάλει ένα σημαντικο λιθάρι ώστε μικρά, απομονωμένα και απόμακρα μέρη, να κρατούν τον τοπικό πληθυσμό τους και να μην αποδυναμώνονται με εσωτερική επαγγελματική μετανάστευση», δήλωσε ο κ. Κουίκ.
Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης, ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ψαρών,  Κώστα Βρατσάνο, ο οποίος δεν έθεσε στον Υφυπουργό μόνο το θέμα με τους εκπαιδευτικούς, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το εκεί πολυδύναμο ιατρείο και την έλλειψη του Δήμου σε επιστημονικό προσωπικό που θα βοηθήσει το νησί να αξιοποιήσει προγράμματα ΕΣΠΑ και όχι μόνο.
Σε ό, τι αφορά τον γιατρό, μετά από τον εξαιρετικό νόμο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου (για συνυπολογισμό θητείας και «αγροτικού» σε απομακρυσμένες περιοχές) και μετά από άμεση τηλεφωνική συνεννόηση του Τέρενς Κουίκ με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, συμφωνήθηκε να εξετασθεί θετικά η περίπτωση να πάει στα Ψαρά από το Τάγμα Υγειονομικού Χίου, γιατρός ο οποίος υπηρετεί εκεί τη θητεία του.
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ο Δήμαρχος Ψαρών συμφώνησαν να έχουν την επόμενη εβδομάδα και μία συνεργασία με τηλεδιάσκεψη, ώστε να καταγραφούν και άλλα θέματα του νησιού που επιζητούν λύσεις.
Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ μιλώντας στο επίσημο γεύμα συνεχάρη τον Μητροπολίτη Χίου, Οινουσσών και Ψαρών κ.κ.Παύλο, ο οποίος ανακοίνωσε σημαντικό οικονομικό βοήθημα για όποια οικογένεια του νησιού αποκτά τρίτο παιδί.
Ακόμη, υπογράμμισε ως ιδιαίτερα θετική την απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου να «βυθίσει» όλο το υπέργειο δίκτυο της ΔΕΗ, (όπως έχει συμβεί στην Αστυπάλαια, ώστε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο στα μάτια του επισκέπτη το συγκλονιστικό τοπίο της «ολόμαυρης ράχης», που αναμφισβήτητα είναι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας.
Ο κ. Κουικ αναχώρησε το απόγευμα από τα Ψαρά επιστρέφοντας στην Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης