Τελευταία Νέα
Πολιτική

Public Issue: Υπέρ της απλής αναλογικής το 58% των Ελλήνων – Κυβερνήσεις συνεργασίας επιθυμεί το 71%

Public Issue: Υπέρ της απλής αναλογικής το 58% των Ελλήνων – Κυβερνήσεις συνεργασίας επιθυμεί το 71%
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό επιθυμεί το 73% των ερωτηθέντων
Υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής τάσσεται to 58% των ερωτηθέντων του «Βαρόμετρου» της Public Issue που δημοσιεύει η Αυγή της Κυριακής, ενώ ποσοστό που φτάνει στο 32% τάσσεται κατά του εν λόγω εκλογικού συστήματος και ποσοστό 10% δεν απαντά.
Επιπλέον, κυβερνήσεις συνεργασίας ζητά το 71% και αυτοδύναμες κυβερνήσεις το 25% των ερωτηθέντων.
Σημειώνεται ότι το 2006 το ποσοστό αυτών που έδειχναν προτίμηση στις κυβερνήσεις συνεργασίας έφτανε το 55%, ενώ το 1996 ήταν στο 46%.
«Ναι» στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις έλεγε ποσοστό 39% το 2006 και ποσοστό 51% το  1996.
Ακόμη, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό επιθυμεί το 73% των ερωτηθέντων, με τα υψηλότερα ποσοστά να σημειώνονται στους ψηφοφόρους της συγκυβέρνησης, δηλαδή από τον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 78% και τους  ΑΝΕΛ ποσοστό 77%.
Την ίδια ώρα, ποσοστό 23% διαφωνεί με μια τέτοια προοπτική.
Περαιτέρω, ποσοστό που φτάνει το 62% των ερωτηθέντων επιθυμεί δυνατότητα διενέργειας δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία των πολιτών, αν και ποσοστό 34% είναι αρνητικό.
Ακόμη, ποσοστό 86% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα οδεύει προς λάθος κατεύθυνση και μόνο το 10% θεωρεί ότι πηγαίνει προς τη σωστή, απαισιόδοξο εμφανίζεται το 69% και μάλιστα εκτιμά ότι το επόμενο 12μηνο θα χειροτερέψει η οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ αντίθετα ποσοστό 19% «βλέπει» ότι θα μείνει ίδια και το 11% ότι θα καλυτερέψει.
Το 85% των ερωτηθέντων δηλώνει αντίθετο στο Μνημόνιο, ενώ ποσοστό 9% έχει θετική άποψη.
Το οικονομικό αποτελεί για το 61% το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, η ανεργία για το 34% και η λειτουργία της κυβέρνησης, του πολιτικού και του κομματικού συστήματος για το 24%.
Περαιτέρω, ποσοστό 63% των ερωτηθέντων ζητά κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και 36% διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος, ποσοστό που φτάνει το 59% τάσσεται υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και κατά το 39%, διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας ζητά το 53% και κατά τάσσεται το 44%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης