Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Εξαιρετικά δύσκολη η σημερινή ημέρα για την Ευρώπη - Σεβαστό το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος

Μητσοτάκης: Εξαιρετικά δύσκολη η σημερινή ημέρα για την Ευρώπη - Σεβαστό το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος
«Η Ευρώπη σήμερα χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, ένα νέο πολιτικό αφήγημα», σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΝΔ
«Σήμερα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για την Ευρώπη», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την απόφαση του βρετανικού λαού για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές πως «το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος προφανώς και πρέπει να γίνει σεβαστό», προσθέτοντας, όμως, πως «[το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος] μας υποχρεώνει όλους να κοιταχθούμε στον καθρέφτη για να μπορέσουμε να διαγνώσουμε γιατί το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν φαίνεται να συγκινεί πια τους ευρωπαίους πολίτες».
«Θα πρέπει να μετατρέψουμε αυτήν την πολύ μεγάλη πρόκληση σε μια ευκαιρία για την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως «η Ευρώπη σήμερα χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, ένα νέο πολιτικό αφήγημα, το οποίο θα μπορέσει να επανασυνδέσει την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την καθημερινή ζωή των πολιτών».
Όπως είπε, έτσι θα γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών και των πολιτών που αισθάνονται πια ότι η ευρωπαϊκή ιδέα δεν τους αφορά στο βαθμό που τους αφορούσε στο παρελθόν.
«Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία θα συνιστούσα πάνω από όλα ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Η Ευρώπη έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις. Έχει καταφέρει να τις ξεπεράσει. Έτσι θα τις ξεπεράσει και τώρα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ, από τη Σύρο, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας στο νησί.
Σημειώνεται πως το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, καθώς και με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργο Μαραγκό.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, ενώ επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις στους δρόμους και στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, αλλά και εργαζόμενους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης