Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Ναι σε απλή αναλογική με δυνατότητα bonus στο πρώτο κόμμα ή σε συμμαχία κομμάτων

Κουρουμπλής: Ναι σε απλή αναλογική με δυνατότητα bonus στο πρώτο κόμμα ή σε συμμαχία κομμάτων
Όχι στην κατάργηση του ορίου του 3% για την είσοδο στη Βουλή, ναι στο δικαίωμα ψήφου στα 17 είπε ο κ.Κουρουμπλής
Υπέρ ενός εκλογικού συστήματος απλής αναλογικής, αλλά με δυνατότητα bonus στο πρώτο κόμμα ή σε συμμαχία κομμάτων που θα λάβει πάνω από ένα ποσοστό, τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ.Κουρουμπλής προσδιόρισε το bonus στο 10% του συνόλου των βουλευτών, το οποίο μεταφράζεται σε έναν αριθμό 28-30 βουλευτών.
Για το ποσοστό που θα πρέπει να συγκεντρώνει η συμμαχία κομμάτων για να λάβει το bonus, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι μπορεί να είναι 40%, «υποθετικά και χωρίς εμμονή», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό είναι υπό συζήτηση.
«Εάν κάτι τέτοιο προκύψει, φαίνεται ότι ο ελληνικό λαός θέλει να δώσει σε αυτό το κόμμα, ή σε αυτό τον σχηματισμό τη διακυβέρνηση της χώρας» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ότι προσωπικά διαφωνεί με σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος.
Ο κ.Κουρουμπλής δήλωσε αντίθετος με την κατάργηση του ορίου 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή ενώ αντίθετα εμφανίστηκε θετικός για σπάσιμο των περιφερειών και καθιέρωση δικαιώματος ψήφου στα 17 έτη, λέγοντας πως «πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα σε ένα νέο παιδί 17 ετών, που σήμερα έχει πολύ μεγάλη δυνατότητα πληροφόρησης και ωριμότητας, να έχει λόγο».
Όπως είπε, με το δικαίωμα ψήφου στα 17 συμφωνεί και η ΝΔ.
Σε κάθε περίπτωση ο κ.Κουρουμπλής τόνισε ότι αυτές οι θέσεις είναι προσωπικές και ότι θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις λάβουν τα κεντρικά όργανα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης