Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Παράλογο το bonus των 50 εδρών – Ναι στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Παράλογο το bonus των 50 εδρών – Ναι στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
Το Ποτάμι δεν έχει τελειώσει από την ελληνική κοινωνία υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις
Την θέση ότι είναι παράλογο το bonus των 50 εδρών διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ωστόσο τάχθηκε υπέρ ενός πιο αναλογικού bonus.
Συγκεκριμένα, ο κ.Θεοδωράκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι αν το πρώτο κόμμα ξεπεράσει το 40% μπορεί να πάρει ένα αναλογικό bonus, για κάθε 2% να παίρνει δύο έδρες και οι υπόλοιπες έδρες που περισσεύουν να μοιράζονται στα υπόλοιπα κόμματα.
Επιπλέον, ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του 3% για είσοδο στη Βουλή, ζήτησε σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας ψήφου από τους Έλληνες του εξωτερικού.
Ο κ.Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, «δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της», ενώ εξέφρασε την καχυποψία του για το χρόνο που επιλέχθηκε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, σημείωσε ωστόσο ότι, η παράταξή του θα προσέλθει στο διάλογο.
Κληθείς να σχολιάσει τα χαμηλά ποσοστά του Ποταμιού στις δημοσκοπήσεις, ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τις δημοσκοπήσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι, οι περισσότεροι ερωτηθέντες κλείνουν το τηλέφωνο στις δημοσκοπήσεις, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το Ποτάμι δεν έχει τελειώσει από την ελληνική κοινωνία».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για σπατάλη και κακοδιαχείριση και αναφερόμενος στις συζητήσεις που έχουν ήδη αρχίσει με τους δανειστές για τα εργασιακά, είπε «όχι» στις ομαδικές απολύσεις και το lock out, όχι στην κατάργηση των επιδομάτων, αλλά εξέταση των δικαιούχων.
«Εμείς είμαστε σταθεροί, οι άλλοι στριφογυρνάνε», απάντησε ο κ.Θεοδωράκης ερωτηθείς με ποιο κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί Το Ποτάμι.
Ο κ.Θεοδωράκης έκαν λόγο για στροφή Τσίπρα, που από την Αριστερά πήγε στο κέντρο, κατηγόρησε την ΝΔ για πολλά από αυτά που συμβαίνουν στη χώρα και όρισε Το Ποτάμι ως τη «σταθερή μεταρρυθμιστική δύναμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης