Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (υπ. Επικρατείας): Αρνητικό γεγονός το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία - Τεράστιο το κόστος ενός Brexit

Παππάς (υπ. Επικρατείας): Αρνητικό γεγονός το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία - Τεράστιο το κόστος ενός Brexit
Ο υπουργός Επικρατείας παρομοίασε την τρέχουσα κατάσταση με το Ηνωμένο Βασίλειο με τις απειλές του περασμένου καλοκαιριού για Grexit
Ως μία πολύ αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει το αυριανό δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία ο Νίκος Παππάς, υποστηρίζοντας πως το κόστος από μία αποχώρηση του νησιού από το μπλοκ θα ήταν τεράστιο.
Συνεχίζοντας, στο πλαίσιο του 20ου συνέδριου του Economist στο Καβούρι, ο υπουργός Επικρατείας παρομοίασε την τρέχουσα κατάσταση με το Ηνωμένο Βασίλειο με τις απειλές του περασμένου καλοκαιριού για Grexit.
«Η συμφωνία με τους εταίρους μας έχει οριστικοποιηθεί, υλοποιείται, και η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα από ότι θα περίμεναν πολλοί.
Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη καλύτερα «εάν διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν είχαν καθυστερήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», ανέφερε, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι πλέον «η λύση στην Ε.Ε. και όχι το πρόβλημα».
Ο κ. Παππάς εμφανίστηκε αισιόδοξος, σε ότι αφορά την μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας:
«Η οικονομία έχει όλες τις δυνατότητες να περάσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Ο στόχος για το πλεόνασμα έχει υπερκαλυφθεί κατά 1% του ΑΕΠ, η ανεργία κινείται διαρκώς πτωτικά ενώ μέσα στο 2016 δημιουργήθηκαν 200.000 θέσεις εργασίας, ο τουρισμός πάει για νέο ρεκόρ αφίξεων.
Ψηφίστηκαν μεταρρυθμίσεις που κάνουν το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα πιο δίκαιο και διαφανές, με προστασία των χαμηλών εισοδημάτων».
Σχετικά με ελληνικό το χρέος, ο υπουργός εκτίμησε πως «αν η συζήτηση με τους δανειστές γίνει γρήγορα και αξιόπιστα, θα πείσει τους εγχώριους καταναλωτές και τους διεθνείς επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι για τα καλά σε μία νέα φάση και οι υποχρεώσεις της δεν θα υπονομεύσουν την αναπτυξιακή της προσπάθεια».
Μιλώντας για την προσφυγική κρίση, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η ιδέα ότι εάν κάθε χώρα καθαρίζει την αυλή της η κοινότητα θα είναι καθαρή, ήρεμη και καθόλου ταραγμένη» δεν λειτουργεί, υπονοώντας τις μονομερείς ενέργειες ορισμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έκλεισαν τα σύνορα τους.
Καταλήγοντας, ο κ. Παππάς δήλωσε:
«Η Ελλάδα σταμάτησε να είναι ένας επιδέξιος ακροβάτης και η Ενωμένη Ευρώπη διδαγμένη από την κρίση της στην Ελλάδα, μπορεί να βγάλει συμπεράσματα ώστε να πάψει γρήγορα να είναι ταραγμένη, να γίνει περιεκτική, να ξαναγίνει μια υπόθεση την οποία οι λαοί της πιστεύουν, μια επιλογή που θα τους οδηγήσει στους δρόμους της ανάπτυξης και της ευημερίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης