Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπανού (ΛΑΕ): Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης πλήττουν όλα τα κοινωνικά δικαιώματα

Σπανού (ΛΑΕ): Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης πλήττουν όλα τα κοινωνικά δικαιώματα
«Η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων εκφράζει την διαμαρτυρία τους για την μη επίλυση εργασιακών και μισθολογικών θεμάτων»
Πυρά κατά των «νεοφιλελεύθερων πολιτικών» της κυβέρνησης εξαπέλυσε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Δέσποινα Σπανού, στο πλαίσιο της κινητοποίησης των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
«Η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος, στο υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει την διαμαρτυρία τους για την μη επίλυση εργασιακών και μισθολογικών θεμάτων, όπως επίσης και την απαίτησή τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Αναδεικνύει όμως τις επιλογές της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μη κατοχύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων, ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και υποβάθμιση της πολιτιστικής πολιτικής που ασκούν τα Κρατικά Θέατρα.
Τα μνημόνια και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ' εντολή των δανειστών πλήττουν όλα τα κοινωνικά δικαιώματα και όλα τα κοινωνικά αγαθά», δήλωσε η κ. Σπανού, η οποία είναι και υπεύθυνη του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής της ΛΑΕ.
Συνεχίζοντας:
«Ο Πολιτισμός δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτή την επίθεση!
Η ΛΑΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και των εργαζομένων του κλάδου, που αγωνίζονται για τα αυτονόητα και θα βρίσκεται στο πλάι τους στον αγώνα για τα εργασιακά τους δικαιώματα αλλά και για την υπεράσπιση του δικαιώματος ολόκληρου του Ελληνικού λαού στην Τέχνη και τον Πολιτισμό»...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης