Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χουλιαράκης (αναπ. ΥΠΟΙΚ): Η οικονομική ανάκαμψη θα έρθει αλλά δεν θα είναι βιώσιμη χωρίς επενδύσεις

Χουλιαράκης (αναπ. ΥΠΟΙΚ): Η οικονομική ανάκαμψη θα έρθει αλλά δεν θα είναι βιώσιμη χωρίς επενδύσεις
Στόχος της κυβέρνησης η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει στα τέλη Οκτωβρίου είπε ο κ.Χουλιαράκης
Τη θέση ότι η οικονομική ανάκαμψη θα έρθει, αλλά δεν θα είναι βιώσιμη, αν δεν προσελκύσουμε επενδύσεις διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει στα τέλη Οκτωβρίου.
Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο κ.Χουλιαράκης χαρακτήρισε παραγωγική τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, τονίζοντας παράλληλα, την αναγκαιότητα προσέλκυσης δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων.
«Χρειαζόμαστε πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον» είπε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, επισημαίνοντας πως είναι αναγκαία η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η μεταρρύθμιση των αγορών προϊόντων και η βελτίωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.
Όπως είπε ο κ.Χουλιαράκης, η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν αναγκαία, αλλά ο ρυθμός της έχει σημασία, ενώ υποεκτιμήθηκε ο αντίκτυπος σε επίπεδο ύφεσης.
«Τα οφέλη της αναδιάρθρωσης χρέους του 2012 ήταν σημαντικά αλλά ήρθαν αργά» είπε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι «στις μεταρρυθμίσεις, είχαμε πολλή προσαρμογή στην αγορά εργασίας και πολύ λίγες παρεμβάσεις στη λειτουργία των αγορών προϊόντων».
«Οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών δεν έλαβαν υπόψη το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων» επεσήμανε ο κ.Χουλιαράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης