Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Η Μ. Βρετανία θα μικρύνει χωρίς την Ε.Ε. – Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την τρομοκρατία

Κουμουτσάκος: Η Μ. Βρετανία θα μικρύνει χωρίς την Ε.Ε. – Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την τρομοκρατία
«Από ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα όλοι χάνουν»
Κατά του Brexit τάχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μέσω δηλώσεων του στην 23η Σύνοδο Κορυφής των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε χθες 20/6 στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως η Μεγάλη Βρετανία «θα μικρύνει» σε περίπτωση που αποσχιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που ισχύει όμως, δε μικρότερο βαθμό, και για το μπλοκ.
«Από ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα όλοι χάνουν», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Επίσης, υποστήριξε πως ειδικά σε αυτήν την εποχή, «καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την απειλή της τρομοκρατίας ή τις προκλήσεις ασφαλείας που μπορεί να σχετίζονται με την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε και στην επικίνδυνη άνοδο των εθνικιστικών κομμάτων στις χώρες της Ένωσης, τα οποία «κεφαλαιοποίησαν πολιτικά τον πανικό που δημιούργησαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και τις ανησυχίες που γέννησε η προσφυγική κρίση».
«Η εσωτερική ασφάλεια ενός κράτους-μέλους είναι στην πραγματικότητα εσωτερική ασφάλεια όλων των κρατών-μελών.
Ο κατακερματισμός της προσπάθειας αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων κάνει την Ε.Ε. ακόμα πιο ευάλωτη», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης