Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής (ΥΠΕΣ): Ο εκλογικός νόμος είναι το μεγάλο στοίχημα του πολιτικού προσωπικού της χώρας

Κουρουμπλής (ΥΠΕΣ): Ο εκλογικός νόμος είναι το μεγάλο στοίχημα του πολιτικού προσωπικού της χώρας
Ο Τσίπρας οφείλει να είναι υπερβατικός και σε τέτοιο πνεύμα πρέπει να κινηθεί η προσπάθεια του τόνισε ο κ.Κουρουμπλής
Την θέση ότι οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο είναι το μεγάλο στοίχημα του πολιτικού προσωπικού της χώρας διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π.Κουρουμπλής, ο οποίος υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας οφείλει να είναι υπερβατικός.
«Ο εκλογικός νόμος είναι το μεγάλο στοίχημα του πολιτικού προσωπικού της χώρας.
Όλοι καθόμαστε στο ίδιο κλαδί και πρέπει να εμπεδώσουμε το αίσθημα ότι πρέπει να δουλέψουμε από κοινού» υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha ο κ.Κουρουμπλής, υπογραμμίζοντας πως «η πατρίδα οφείλει να αφορά όλους».
«Εφόσον είμαστε δημοκράτες να μάθουμε να σεβόμαστε.
Μας αρέσει να λέμε ότι είναι σοφός ο λαός όταν μας ψηφίσει και λάθος όταν δεν μας ψηφίζει» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ότι ο εκλογικός νόμος είναι ιστορική ευθύνη του Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, είναι «νέος πολιτικός, πήρε επάνω του πολύ μεγάλες ευθύνες και οφείλει να εμπνεύσει αυτήν την προσπάθεια».
«Ο Τσίπρας οφείλει να εμπνεύσει την προσπάθεια, να είναι υπερβατικός και σε τέτοιο πνεύμα να κινηθεί η προσπάθεια του» είπε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος αναφορικά με τη μείωση του bonus των εδρών, τόνισε ότι δεν τάσσεται κατά, ότι δεν το αποκλείει αλλά ότι παράλληλα έχει προβληματισμούς.
Παράλληλα ο κ.Κουρουμπλής επεσήμανε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλλαγή μέσα στο πολιτικό σύστημα από το να τολμήσει κανείς να σπάσει τις περιφέρειες και να αποκαταστήσει την ισοδυναμία και την ισότητα ψήφου, κάνοντας λόγο για «ανωμαλία μέσα στο πολιτικό σύστημα».
«Οι βαρόνοι κρατούσαν παγιδευμένο το σύστημα» υποστήριξε ο υπ.Εσωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης