Τελευταία Νέα
Πολιτική

Για «ανώνυμες διαρροές» και «ηρωικές εκφράσεις από western spaghetti» κατηγορεί τη ΝΔ η κυβέρνηση

Για «ανώνυμες διαρροές» και «ηρωικές εκφράσεις από western spaghetti» κατηγορεί τη ΝΔ η κυβέρνηση
Νωρίτερα σήμερα η ΝΔ διοχέτευε ειρωνικά σχόλια εναντίον του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την πρόταση για τον εκλογικό νόμο
Για «ανώνυμες διαρροές» και «ηρωικές εκφράσεις από western spaghetti» κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου τη Νέα Δημοκρατία, η οποία νωρίτερα σήμερα 19/6, μέσω κύκλων διοχέτευε ειρωνικά σχόλια εναντίον του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την πρόταση για τον εκλογικό νόμο.
Από την Συγγρού το σχόλιο ήταν πως «ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές», με το Μέγαρο Μαξίμου να απαντά σε υψηλούς τόνους πως «επειδή όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;».
Εκλογικός νόμος και συνταγματικής αναθεώρηση πολώνουν ακόμα περισσότερο τι κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να συναντά τους πολιτικούς αρχηγούς από την ερχόμενη Τρίτη 21/6 για να τους παρουσιάσει την κυβερνητική πρόταση για το νέο εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.
Σύμφωνα με το Μαξίμου, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, όπως συμφωνήθηκε σε σχετικές επαφές συνεργατών των αρχηγών των κομμάτων, με την κυβέρνηση να κατηγορεί ευθέως τη ΝΔ, η οποία διέρρευσε σήμερα πως η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Αλέξη Τσίπρα θα γίνει την Πέμπτη.
Μάλιστα, συνεργάτες του πρωθυπουργού, σημείωναν με νόημα πως «κάποιοι, φορτωμένοι με άγχος, ξεκίνησαν τα παραπολιτικά από σήμερα, κατανοούμε την πίεση, το αδιέξοδο και τους φόβους “κύκλων” της ΝΔ».

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των συναντήσεων του Αλ. Τσίπρα:

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει ως εξής:

Την Τρίτη, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.
Την Πέμπτη, θα συναντηθεί διαδοχικά με τον γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την Παρασκευή, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης