Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Θα ψηφίσουμε τον εκλογικό νόμο εφόσον είναι πλήρης η απλή αναλογική και καταργείται το bonus

Λεβέντης: Θα ψηφίσουμε τον εκλογικό νόμο εφόσον είναι πλήρης η απλή αναλογική και καταργείται το bonus
Βασική προϋπόθεση να παραμείνει το 3% για την είσοδο στη Βουλή και να μην σπάσουν οι περιφέρειες είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων
Την θέση ότι η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει τον εκλογικό νόμο υπό την προϋπόθεση ότι αυτός θα προβλέπει την απλή αναλογική, την κατάργηση του bonus των εδρών στο πρώτο κόμμα και τη διατήρηση του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.
«Εμείς τον ψηφίζουμε, εννοείται, γιατί δεν μπορούμε να μην ψηφίσουμε έναν νόμο που είναι σύμφωνος με τα πιστεύω μας» δήλωσε μιλώντας στο Βήμα Fm ο κ.Λεβέντης.
«Μιλήσαμε γιατί μας πήραν εκ μέρους της κυβέρνησης για να μας βολιδοσκοπήσουν ανώτατα κομματικά στελέχη, τα οποία έχουν πάρει βέβαια και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ» υποστήριξε ο κ.Λεβέντης.
«Πρόσθεσα εγώ τον όρο να μην κοπούν οι περιφέρειες, να μην κοπεί η περιφέρεια της Β’ Αθηνών στα τρία.
Διαφωνώ με το σπάσιμο γιατί το επιχείρημα είναι να παταχθεί  η διαφθορά.
Η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε πλήρη απλή αναλογική, με 0 μπόνους.
Έχει καταλήξει να μην βάλει καθόλου επικρατείας, κατάργηση του ψηφοδελτίου επικρατείας, 3% πρέπει να παραμείνει λόγω μουσουλμάνων, δεν μπορεί να πάει 2%, ο Καμμένος και ο Θεοδωράκης ζητάνε αυτό το 2%, αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει.
Θα κινδυνεύει μετά να δημιουργηθεί κόμμα μουσουλμάνων και αυτό δεν το θέλει κανείς.
Άρα η μόνη εκκρεμότητα που έμεινε μεταξύ Ένωσης Κεντρώων και ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπάσιμο των περιφερειών» υποστήριξε ο κ.Λεβέντης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης