Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Οι ευκαιρίες χάνονται και η κυβέρνηση χαίρεται - Η λύση για το χρέος πρέπει να έρθει τώρα

Θεοχάρης: Οι ευκαιρίες χάνονται και η κυβέρνηση χαίρεται - Η λύση για το χρέος πρέπει να έρθει τώρα
«Η έκθεση για τη νομισματική πολιτική της ΤτΕ μας επιβεβαιώνει», υποστηρίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής
«Ήμασταν από τους πρώτους που είχαμε επισημάνει ότι οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% από το 2018, είναι ανέφικτοι και κατηγορηθήκαμε ως “φιλο-ΔΝΤικοί”», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή την έκθεση της νομισματικής πολιτικής της Τραπέζης της Ελλάδας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Θεοχάρης: «Ήμασταν από τους πρώτους που είπαμε, όταν η κυβέρνηση πανηγύριζε το κλείσιμο της αξιολόγησης, ότι δεν πήρε τίποτα ουσιαστικό για το χρέος και πάλι μας κατηγόρησαν».
Ευτυχώς όμως, σημειώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής, υπάρχουν και τα επίσημα κείμενα, στην προκειμένη περίπτωση η έκθεση για τη νομισματική πολιτική της ΤτΕ, και επιβεβαιώνουν την αλήθεια των λόγων μας:
• Τα μέτρα που περιλαμβάνει η ανακοίνωση του Eurogroup δεν είναι ούτε εξειδικευμένα, ούτε ποσοτικοποιημένα.
• Δε διαφαίνεται μια αποφασιστική και εμπροσθοβαρής ρύθμιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.
«Έτσι για άλλη μια φορά η Ελλάδα, δεν μπορεί να επωφεληθεί της ευνοϊκής συγκυρίας με τις ιστορικά χαμηλές τιμές των επιτοκίων», επισημαίνει ο κ. Θεοχάρης, υπογραμμίζοντας πως «η λύση για το χρέος θα έπρεπε να έρθει τώρα και να συνοδεύεται από χαμηλότερους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε η οικονομία να μπορέσει να αναπνεύσει».
«Ας συνειδητοποιήσουν κάποτε οι κύριοι της κυβέρνησης τη σημασία του να δρας τη σωστή χρονική στιγμή και ας σταματήσουν να χαίρονται για «επιτυχίες» κενές περιεχομένου», καταλήγει χαρακτηριστικά ο Χ. Θεοχάρης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης