Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Σύνθημα και όχι νομικός όρος το απλή και άδολη αναλογική

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Σύνθημα και όχι νομικός όρος το απλή και άδολη αναλογική
Υπέρ της μείωσης του bonus των 50 εδρών και υπέρ της διατήρησης του 3% για είσοδο στη Βουλή τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι το απλή και άδολη αναλογική είναι ένα σύνθημα και όχι νομικός όρος διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Χρυσόγονος.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Χρυσόγονος τάχθηκε υπέρ ενός αναλογικότερου εκλογικού συστήματος, υπέρ της μείωσης του μπόνους των 50 εδρών και υπέρ της διατήρησης του πλαφόν του 3% προκειμένου, όπως είπε, να μην εισέρχονται στη Βουλή κόμματα με 0,2% καθώς «αυτό είναι υπερβολή».
Ερωτηθείς για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό είπε πως είναι μια ιδέα που θα δώσει περαιτέρω συμμετοχή στο λαό.
«Υπάρχουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία υπάρχει άμεση εκλογή του προέδρου χωρίς να μεταλλάσσεται το σύστημα σε προεδρικό, δεν είναι το κάτι το τόσο τρομερό» είπε ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός αναφορικά με την αλλαγή του άρθρου περί ευθύνης υπουργών.
«Κανείς πια δεν μπορεί να αντέξει το πολιτικό κόστος μιας άρνησης της αναθεώρησης του άρθρου 86 περί προστασίας των υπουργών» υποστήριξε ο κ.Χρυσόγονος ενώ για το άρθρο 16 περί του μονοπωλίου της δημόσιας εκπαίδευσης είπε πως «δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη το μονοπώλιο στα πανεπιστήμια».
«Αλλά δεν βλέπω το λόγο να μετατρέψουμε την ανώτατη εκπαίδευση σε κερδοσκοπία, εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης