Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης (υπ. Υποδομών): Το 2017 η ολοκλήρωση των έργων στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών

Σπίρτζης (υπ. Υποδομών): Το 2017 η ολοκλήρωση των έργων στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών
O υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ανακοίνωσε την ίδρυση διεύθυνσης φυσικών καταστροφών Δυτικής Ελλάδας
Τον Μάρτιο του 2017 θα ολοκληρωθούν λειτουργικά τα έργα στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.
Ο υπουργός μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργάνωσε στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», αναφερόμενος στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, σημείωσε πως θα κατασκευαστεί με τον τρόπο που έχει επιλέξει η σημερινή κυβέρνηση.
Όπως είπε, «θα πρέπει να απολογηθούν όσοι έκαναν κριτική στην τμηματική δημοπράτηση του έργου, αντί σε μία διαγωνιστική διαδικασία για να έλθουν πάλι οι πέντε μεγάλες εταιρίες με πολύ μεγάλο κόστος».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «για το πρώτο τμήμα της Πατρών - Πύργου η έκπτωση ξεπέρασε το 50%», ενώ «θα δούμε τη δημοπράτηση κι άλλων τμημάτων μέσα στον τρέχοντα μήνα, τα οποία θα υπερκαλύπτουν το ήμισυ του οδικού άξονα».
«Θα γίνει σύγκριση για να δούμε πόσο κόστιζαν πριν και πόσο θα κοστίσουν με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι «όσο κι αν μας κατηγορήσουν, οι πολίτες θα πληρώσουν τελικά λιγότερα από τα μισά χρήματα».
Ακόμη, μίλησε για αλλαγή του αντιπαραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης που στηριζόταν στο δίπολο Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Κάνοντας αναφορά στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, μεταξύ άλλων επεσήμανε την ίδρυση διεύθυνσης στρατηγικού σχεδιασμού υποδομών, τη λειτουργία ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος αδειοδοτήσεων και ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης έργων, τη θέσπιση μητρώου υποδομών.
Τέλος, ανακοίνωσε την ίδρυση διεύθυνσης φυσικών καταστροφών Δυτικής Ελλάδας, λέγοντας μάλιστα πως είναι "ντροπή" που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα στην πιο σεισμική περιφέρεια της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης