Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεγάλη κόντρα Σπίρτζη - Πιτσιόρλα για το Ελληνικό - Την παραίτηση του υπουργού ζητά η ΝΔ

Μεγάλη κόντρα Σπίρτζη - Πιτσιόρλα για το Ελληνικό - Την παραίτηση του υπουργού ζητά η ΝΔ
Με... αδιαφορία και απαξίωση επιλέγει να απαντήσει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας στις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών
Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιο Πιτσιόρλα και τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για το τίμημα παραχώρησης του Ελληνικού στη Lamda Development, ενώ σφοδρές είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις του υπουργού.
Με... αδιαφορία και απαξίωση επιλέγει να απαντήσει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας στις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μερταφορών, Χρίστο Σπίρτζη, όσον αφορά το τίμημα παραχώρησης του Ελληνικού.
Στη λακωνική ανακοίνωσή του ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρει:
«Στον κ. Σπίρτζη δεν προτίθεμαι να απαντήσω.
Εκτός από διαφορετικές απόψεις, έχουμε τελείως διαφορετική διαδρομή και διαφορετική κλίμακα αξιών».
Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο υπουργός Μεταφορών επανέλαβε ότι το τίμημα βάσει του οποίου παραχωρήθηκε το Ελληνικό δεν ήταν το καλύτερο, ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας ότι λειτουργεί πολλές φορές έξω από τις κυβερνητικές εντολές.

Παραίτηση Σπίρτζη ζητά η ΝΔ

Νέα δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ αυτή την φορά με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος υποστήριξε ότι το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί με διαφορετικές διαδικασίες από αυτές που είχε επιλέξει ΤΑΙΠΕΔ και ότι το τίμημα έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο.
«Ο κ. Σπίρτζης "πονάει" για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό.
Ένα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους.
Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί.
Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός.
Η κυβέρνηση αυτή Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει κανείς τους» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

Η απάντηση Σπίρτζη στη ΝΔ

Στο αίτημα της ΝΔ για παραίτηση του απάντησε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος υπογράμμισε πως το νέο σενάριο της θεατρικής πρόζας της ΝΔ, είναι να ζητάει καθημερινά την παραίτηση ενός υπουργού της κυβέρνησης.
«Η επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας άλλαξε: Μετά την αποτυχημένη επικοινωνιακή καταιγίδα του «λέτε ψέματα», μετά το «ζητάμε εκλογές», το «φύγετε τώρα», «τις Off shore», τώρα παίζεται το έργο της επίσης αποτυχημένης επικοινωνιακής πολιτικής του «Παραιτηθείτε».
Το νέο σενάριο της θεατρικής πρόζας της ΝΔ, είναι να ζητάει καθημερινά την παραίτηση ενός υπουργού της Κυβέρνησης.
Όποια όμως τακτική κι αν ακολουθήσει η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της, δε μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες τους για τον κύκλο της ύφεσης και την περιπέτεια που έχουν βάλει τη χώρα, από τις άθλιες πολιτικές που είχαν ακολουθήσει, από τους μηχανισμούς κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, από τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα, από τη διαφθορά και τη διαπλοκή των συμφερόντων που είχαν υπηρετήσει» αναφέρει ο κ.Σπίρτζης.
«Εμείς θα συνεχίσουμε, με τη στήριξη του ελληνικού λαού και θα βγάλουμε τη χώρα, από την περιπέτεια που μας έβαλαν.
Μέχρι τότε, μέρα με τη μέρα, όποια στήριξη κι αν έχουν από τα γνωστά πια συγκροτήματα των ΜΜΕ και όποια επικοινωνιακή πολιτική κι αν ακολουθήσουν, το δικό μας μέλημα είναι ένα: "Όλα στο φως"» τόνισε ο κ.Σπίρτζης.

Ποτάμι

Με εξαιρετικά ειρωνικό ύφος σχολιάζει Το Ποτάμι τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος υποστήριξε με αφορμή την πώληση του Ελληνικού ότι το τίμημα έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο και ότι έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά και με άλλες διαδικασίες από αυτές του ΤΑΙΠΕΔ.
Σε ανακοίνωση του Το Ποτάμι αναφέρει ότι «συμπαρίσταται στον Χρήστο Σπίρτζη, στο νέο δράμα που περνάει».
«Πριν προλάβει να συνέλθει από το κλάμα για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ήρθε νέο χτύπημα: η σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού».
«Πόσα χτυπήματα να αντέξει ένας υπουργός;
Χρήστο κουράγιο» υπογραμμίζει Το Ποτάμι.

ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη εξαπολύει και το ΠΑΣΟΚ,, με αφορμή τις δηλώσεις του για το χαμηλό τίμημα παραχώρησης του Ελληνικού.
«Ο κ. Σπίρτζης συνέχισε για δεύτερη μέρα το γνωστό "κλαψούρισμά" του.
Είναι πράγματι απολαυστικός στο νούμερό του.
Γι’ αυτό και δεν ζητάμε την παραίτησή του.
Δεν πρέπει να χαθεί ένας βασικός συντελεστής της κυβέρνησης - τσίρκο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης