Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάρδας (υφ. ΥΠΕΞ): Σημαντική η επενδυτική παρουσία της Ν. Κορέας την Ελλάδα – Στενή η ναυτιλιακή συνεργασία

Μάρδας (υφ. ΥΠΕΞ): Σημαντική η επενδυτική παρουσία της Ν. Κορέας την Ελλάδα – Στενή η ναυτιλιακή συνεργασία
Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Ν. Κορέας στην Ελλάδα επανέλαβε τις άριστες διμερείς σχέσεις των δύο χωρών


Τη σημασία της επενδυτικής παρουσίας της Νοτίου Κορέας στη χώρα μας υποστήριξε σήμερα 8/6 ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, υπενθυμίζοντας παράλληλα την ήδη στενή συνεργασία των δύο κρατών στον ναυτιλιακό τομέα.
Ειδικότερα, κατά την ολοκλήρωσης των εργασιών για το Ελληνο-Κορεατικό forum Ναυτιλιακής Συνεργασίας (Korea-Hellenic Maritime Cooperation Forum), το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2016, ο κ. Μάρδας επισήμανε τη δυναμική των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ν. Κορέα, η οποία ενισχύθηκε περαιτέρω με τη διεξαγωγή της 2ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος-Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα, το Μάιο 2015.
Επιπλέον, ο Έλληνας υφυπουργός αναφέρθηκε στην πρόθεση της ελληνικής πλευράς για διοργάνωση ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής και επιχειρηματικού φόρουμ στη Σεούλ, κατά το δ’ τρίμηνο του 2016.
Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Ν. Κορέας στην Ελλάδα, Young-jip Ahn, επικαλέστηκε και αυτός την συνεργασία των δύο χωρών στη ναυτιλία, επανέλαβε τις άριστες διμερείς σχέσεις, ενώ αναφέρθηκε και στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης