Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής – Δεν πανηγύρισε κανείς για το Ελληνικό

Γεροβασίλη: Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής – Δεν πανηγύρισε κανείς για το Ελληνικό
Δεν θα παρακαμφθεί η συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Την θέση ότι στη διαβούλευση για τον εκλογικό νόμο θα συζητηθεί το σύστημα της απλής αναλογικής, ο τρόπος και οι λεπτομέρειες του διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα παρακαμφθεί η συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
«Ουδείς υπονόησε, ουδείς σκέφθηκε ότι θα παρακαμφθεί η συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Στη συζήτηση αυτή θα εμπλακούν τα πολιτικά κόμματα αλλά και ο ελληνικός λαός, θα δούμε το πώς.
Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα, αν θα γίνει διαδικασία με το λαό και ποιον τρόπο.
Δεν άνοιξα αυτόν τον κύκλο συζήτησης εγώ, απλώς δεν τον έκλεισα» ανέφερε σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Γεροβασίλη.
Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο είπε ότι η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ξεκινάει, και η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά από διαβουλεύσεις.
Αναφορικά με το Ελληνικό, η κα.Γεροβασίλη έδωσε έμφαση στη βελτίωση των όρων της συμφωνίας δημοσίου – Lamda Development για την επένδυση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «στις σκέψεις μας υπάρχει διαφορετική λογική (για την ιδιωτικοποίηση), όμως κατεβήκαμε στις εκλογές με συγκεκριμένο πλαίσιο».
«Αποδεχθήκαμε μια συμφωνία το καλοκαίρι, παλέψαμε για τους καλύτερους δυνατούς όρους με δεδομένο ότι η χώρα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, μέσα στη συμφωνία υπήρχαν και οι ιδιωτικοποιήσεις, και με πλήρη συναίσθηση αποφασίσαμε ότι θα παλέψουμε συνεχώς για τους καλύτερους όρους και φτάσαμε και στη χθεσινή συμφωνία» εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πάντως πως κανείς στην κυβέρνηση δεν πανηγύρισε για τη συμφωνία.
Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό η κυβερνητική εκπρόσωπος επέμεινε ότι τηρήθηκαν οι κυβερνητικές υποσχέσεις όπως η μείωση των κυρίων συντάξεων.
«Το ασφαλιστικό έχει σημεία που θα θέλαμε να μην υπάρχουν» τόνισε η κα.Γεροβασίλη ενώ επέμεινε ότι δεν αλλάζει τίποτε στα ασφαλιστικά πέρα από όσα ψηφίστηκαν.
«Φταίει η Αριστερά τα τελευταία 40 χρόνια, είτε κυβέρνησε είτε δεν κυβέρνησε, λόγω της ιδεολογικής της ηγεμονίας;» διερωτήθηκε κατηγορώντας τις προηγούμενες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν πήραν τις αποφάσεις που έπρεπε.
«Καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν φρόντισε για βιώσιμο ασφαλιστικό» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία εξαπέλυσε επίθεση και στον πρόεδρο της ΝΔ επειδή επέκρινε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση υπογραφής της συμφωνίας στο Ελληνικό, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά για τους όρους.
«Τι λέει η ΝΔ για συλλογικές διαπραγματεύσεις, lock out, ομαδικές απολύσεις;» διερωτήθηκε η κα.Γεροβασίλη, η οποία κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθεί, αντί να σφυρίζει αδιάφορα.
«Δίνουμε έναν διαρκή αγώνα για να βγούμε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας αναφερόμενη στα εργασιακά ότι δεν έχει τεθεί θέμα από τους δανειστές για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.
«Έχουμε κόκκινες γραμμές στα εργασιακά.
Παλεύουμε για συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμών η κουβέντα έχει αρχίσει.
Δεν θα ψηφίσουμε το lockout, απορρίπτουμε τις ομαδικές απολύσεις» είπε η κα.Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ του συνδικαλισμού και του λαϊκού κινήματος αλλά και ενάντια στους εργατοπατέρες.
Ερωτηθείσα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης είπε πως δεν είναι στις σκέψεις του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ωστόσο δεν υπάρχει κλίμα αλλαγών στην κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης