Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Πολύ σημαντική η συμφωνία για το Ελληνικό – Σφραγίζει την προσπάθεια για αναπτυξιακή περίοδο

Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Πολύ σημαντική η συμφωνία για το Ελληνικό – Σφραγίζει την προσπάθεια για αναπτυξιακή περίοδο
Μεγάλη η αναβάθμιση όλης της Αττικής ως τουριστικός προορισμός υποστήριξε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ
Την θέση ότι η συμφωνία για το Ελληνικό είναι πολύ σημαντική καθώς ξεμπλοκάρεται ένα έργο πάρα πολύ μεγάλο, το οποίο θα σφραγίσει την προσπάθεια της χώρας να αρχίσει η αναπτυξιακή περίοδος διατύπωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.
«Από τη στιγμή που έγιναν βελτιώσεις και το αγκαλιάσει όλη η ελληνική κοινωνία, θα τρέξουμε γρήγορα.
Είναι συλλογική προσπάθεια, παρενέβη και ο πρωθυπουργός.
Είναι κυβερνητική απόφαση μετά γνώσεως» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Πιτσιόρλας.
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, με τη συμφωνία που υπεγράφη χθες, αποσαφηνίστηκε ο χαρακτήρας όλου του έργου που θα αφορά μια ανοιχτή περιοχή, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι.
Επιπλέον, ο κ.Πιτσιόρλας υποστήριξε πως μεγάλωσε σημαντικά και το οικονομικό αντικείμενο, καθώς αυξήθηκε ο προϋπολογισμός έργου κατά 1,5 δις ευρώ, τονίζοντας ότι τουλάχιστον το 80% της επένδυσης θα ολοκληρωθεί εντός 12ετίας.
«Το κόστος για τη συντήρηση του θα το αναλάβουν οι επενδυτές» είπε ο κ.Πιτσιόρλας, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η σύμβαση που θα κυρωθεί από τη Βουλή θα περιλαμβάνει όλες τις δικλείδες ασφαλείας.
«Θα είναι πολύ μεγάλη η αναβάθμιση όλης της Αττικής ως τουριστικός προορισμός» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος επεσήμανε ότι επόμενο στοίχημα είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού, αναφέροντας ότι οι Ρώσοι είναι παρόντες στο διαγωνισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης