Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες για την αξιολόγηση και την εκταμίευση της δόσης

Γεροβασίλη: Έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες για την αξιολόγηση και την εκταμίευση της δόσης
Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Οι τελευταίες εκκρεμότητες για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης έχουν διευθετηθεί και έχουν κλείσει υποστήριξε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Θυμίζουμε πως πρόταση για τον εκλογικό νόμο θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση στις 24 Ιουλίου.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε όσον αφορά στο κλείσιμο της αξιολόγησης ότι εντός της ημέρας θα υπογραφεί το μνημόνιο κατανόησης για το Ελληνικό, όπου και θα καταγραφούν οι αλλαγές που προέκυψαν στις συζητήσεις με τον επενδυτή, ενώ σημείωσε πως η τελική ημερομηνία για την υπογραφή της συμφωνίας είναι η 16η Νοεμβρίου.
Η κυβέρνηση επέλεξε να μην επιμείνει στην αύξηση του τιμήματος της ιδιωτικοποίησης, κάτι που θα τίναζε τη συμφωνία στον αέρα, αλλά να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τους «μνηστήρες» προκειμένου να υπάρξει μία σειρά από οφέλη τόσο για το ελληνικό Δημόσιο, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προσανατολισμός είναι να υπάρξουν ρήτρες με αντισταθμιστικά οφέλη για τις θέσεις εργασίας, τους χώρους κοινής ωφέλειας και τη προσβασιμότητα των πολιτών.
Μάλιστα, όπως εξηγούσε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, ακόμα και αν επιτυγχανόταν αύξηση του τιμήματος, το όφελος θα πήγαινε στους δανειστές, σε αντίθεση με τα παραμετρικά οφέλη τα οποία κατευθύνονται στο ελληνικό Δημόσιο και τους πολίτες.
Παράλληλα, η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι έχει διευθετηθεί το θέμα της δομής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ επεσήμανε πως το θέμα του ΟΤΕ (της μεταφοράς του 5% στο ΤΑΙΠΕΔ) θα λυθεί μέχρι την εκταμίευση της δόσης καθώς πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις από την Deutsche Telekom μια και η κυβέρνηση έχει πράξει ότι έπρεπε να γίνει.
Όσον αφορά στο θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα η κα Γεροβασίλη είπε πως δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για προσπάθεια να δημιουργηθεί εκ του μηδενός κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων.
Όπως είπε πρόκειται για έναν εντελώς ανύπαρκτο το ζήτημα, που δεν έχει τεθεί ποτέ από πλευράς θεσμών ενώ έστρεψε τα βέλη της κατά του προέδρου της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι το θέμα δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να αξιοποιηθεί πολιτικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αναφερόμενη στα εργασιακά, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι αυτό που υπάρξει στο τραπέζι είναι όσα συζητούσε η ΝΔ για ομαδικές απολύσεις και lock out.
«Θα τα αποτρέψουμε, όπως αποτρέψαμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» είπε η κα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι στο τραπέζι θα πέσει και το θέμα των συλλογικών συμβάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης