Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Ψηφίσαμε κατά λάθος την πρώτη ρύθμιση για τις offshore - Δεν είχαμε διαβάσει το νομοσχέδιο

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Ψηφίσαμε κατά λάθος την πρώτη ρύθμιση για τις offshore - Δεν είχαμε διαβάσει το νομοσχέδιο
Όπως παραδέχθηκε ο Θεοδωράκης, «οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευχάριστες για το Ποτάμι, αλλά δεν θα αλλάξω συμπεριφορά»
Κατά λάθος ψήφισε το Ποτάμι την πρώτη ρύθμιση για τις υπεράκτιες εταιρείες (offshore) των πολιτικών προσώπων, καθώς κανείς από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος δεν διάβασε εγκαίρως το πλήρως κείμενο του νομοσχεδίου που υπερψήφισε στη Βουλή.
Αυτό ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2016 ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δήλωσε πως κανείς από τους 10 βουλευτές του Ποταμιού δεν έχουν θέση (επίσημο ρόλο) και χρήματα σε offshore.
«Κάναμε λάθος που ψηφίσαμε την πρώτη ρύθμιση για τις offshore», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θεοδωράκης, για να προσθέσει ότι το Ποτάμι έδωσε μάχη στο Βουλή για να πάρει πίσω η κυβέρνηση τη διάταξη για τις offshore.
«Εμείς ψηφίσαμε τις διατάξεις για το πόθεν έσχες, δεν αντιληφθήκαμε τη διάταξη για την ασυλία των πολιτικών για τις offshore», συνέχισε, υπερασπιζόμενος τη στάση του κόμματός του.
Ο ίδιος δήλωσε πως αδυνατεί να κατανοήσει γιατί αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία από την ψηφοφορία της ρύθμισης για τις offshore.
Για τον Θεοδωράκη, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί τις offshore, καθώς «μία offshore μπορεί να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα».
«Στην αγωνία του να προσελκύσει επενδυτές, ο κ. Τσίπρας βάζει στο παιχνίδι επενδυτές που μπορεί να θέλουν να ξεπλύνουν χρήμα», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ζητώντας όσοι πάρουν ένα μέρος της τηλεοπτικής «πίτας» να έχουν ονοματεπώνυμο.
Ο Θεοδωράκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν μόνος, «είχε και συνεργάτες», εκτιμώντας ότι η αθώωση Τσοχατζόπουλου από τη Βουλή το 2005 βαραίνει τη Βουλή.
Για τον Θεοδωράκη, τα «ορφανά του Τσοχατζόπουλου» - οι συνεργάτες του την κρίσιμη περίοδο - έχουν βρει «στέγη» στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά την άποψή του το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη.
Αναφορικά με το δημοψήφισμα, ο Θεοδωράκης εκτίμησε, ότι «η Ελλάδα πήγε χρόνια πίσω», χαρακτηρίζοντάς το ένα «πολύ μεγάλο λάθος», σχολιάζοντας ότι έπρεπε τα υπόλοιπα κόμματα να μην συμμετέχουν.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε, ότι τον Φεβρουάριο του 2015 «ο Τσίπρας μας έδινε 2 υπουργεία για να μπούμε στην κυβέρνηση και αρνηθήκαμε».
Όπως παραδέχθηκε ο Θεοδωράκης, «οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευχάριστες για το Ποτάμι, αλλά δεν θα αλλάξω συμπεριφορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης