Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης (ΝΔ): Τα λεγόμενα Σαμαρά δεν αποτελούν υποδείξεις και παραινέσεις στον Μητσοτάκη

Καλαφάτης (ΝΔ): Τα λεγόμενα Σαμαρά δεν αποτελούν υποδείξεις και παραινέσεις στον Μητσοτάκη
Η ΝΔ λειτουργεί υποδειγματικά, ένας πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να τοποθετείται τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποτελούν υποδείξεις και παραινέσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Στ.Καλαφάτης.
«Δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα στη ΝΔ.
Ο καθένας και πόσο μάλλον ένας πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να τοποθετείται.
Η ΝΔ λειτουργεί υποδειγματικά και πορεύεται με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συνδρομή παλαιότερων και νεότερων στελεχών της.
Σε καμία περίπτωση τα λεγόμενα αυτά δεν έχουν χαρακτήρα είτε υποδείξεως, είτε ακόμα και παραινέσεως» υποστήριξε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Καλαφάτης.
Ερωτηθείς για το εάν η αναφορά του κ. Σαμαρά σε πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί κάλεσμα για πιθανή συνεργασία τους με τη ΝΔ, σε περίπτωση που το κόμμα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Καλαφάτης είπε ότι είναι αναρμόδιος και ότι δεν έχει το δικαίωμα να ερμηνεύσει και να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων ενός πρώην πρωθυπουργού.
«Η ΝΔ, ως αυριανή κυβέρνηση, θα πρέπει να μαζέψει τα αποκαΐδια που θα αφήσει πίσω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι πολιτικές που θα εφαρμόσει να συνδυάζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο» υποστήριξε ο κ.Καλαφάτης.
Σημειώνεται πως στη συνέντευξη του ο κ.Σαμαράς υποστήριξε πως έχει εξαιρετική σχέση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην Αννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Μανιάτη, τονίζοντας ότι «υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές.
Από τη Δεξιά ως την Κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα».
Αν και άφησε ανοιχτό να τους δει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., ο κ.Σαμαράς είπε ότι είναι πρόωρο κάτι τέτοιο και δεν είναι δικό του θέμα, να μιλήσει «για πρόσωπα, συγκλίσεις ή αλλά κόμματα….».
«Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού.
Δεν βάζουμε ταμπέλες…» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης